7 Temmuz 2020 Salı

Anadolu'daki kültürel karmaşa ve tur rehberleri

   Güzel ve sıcak bir günden daha herkese merhabalar. Bugün sizlere Anadolu’nun tarihinden ve karışık kültürel yapısından bahsedeceğim. Ayrıca eğer bu makaleden sonra vaktiniz kalırsa lütfen üç kümbetler olan makalemizi de okuyun. Açıkçası bu bizim için oldukça sevindirici olur.

   Anadolu’nun tarih boyunca kültürel anlamda bir karmaşa yaşamasının birçok sebebe bağlayabiliriz. Fakat zanlımca bunun en önemli sebebi Anadolu’nun coğrafi olarak iki kıtayı yani Avrupa ve Asya’nın ortasında kalan bir köprü olmasıyla beraber aynı zamanda kuzey taraflarında Ortadoğu ile de bağlantısının bulunmasıdır.

   Bu sebeple tarihin farklı dönemlerinde farklı topluluklar tarafından alınan göçler sayesinde Anadolu ırk, din, mezhep gibi açılardan oldukça karmakarışık bir yapısal özellik taşımaya başlamıştır. Anadolu bu açıdan baktığımızda coğrafi açıdan bulunduğu konum itibariyle oldukça değerlidir. Buna ek olarak Anadolu’nun tarihte coğrafi keşifler olarak belirtilen olaylara kadar İpek Yolu sayesinde oldukça değerli bir bölge olduğunu belirtmeme gerekir. Ta ki coğrafi keşifler neticesinde yeni haritalar çizilene kadar.

   Ayrıca unutmadan söylemeliyim ki eğer bir gün Anadolu’ya bir gezi planınız varsa sizlere şiddetle tavsiye ederim ki yanınızda bir rehber bulundurun. Eğer ki rehber olarak aklınızda bir isim yoksa sizlere Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edebiliriz. Kendisi deneyimli bir rehber ve yazardır. Kendisine bu numaradan ulaşmanız mümkündür. 0533 517 98 59 Ayrıca kendisini internette Kars’ta gezilecek yerler gibi başlıklarda görebilirsiniz.

   Bu yeni haritalar aynı zamanda dünyanın yeni ticaret yollarını belirlemiştir. Yeni bir kıta olan Amerika oldukça cazip bir kaynak olarak sömürgeciliğin başlamasında önemli bir rol üstlenmiştir ki keza İngilizlerin Hindistan’da yaptıklarını anlatmaya hiç gerek bile yok.

   Anadolu’nun bir önemli özelliği de askerî açıdan oldukça önemli stratejik bölgelere de ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Bu günümüzde de geçerliliğini koruyan bir özelliktir. Sahip olduğumuz topraklar savunma açısından baktığımızda oldukça elverişlidir. Bu yüzden bu topraklara sahip olmak her daim bir avantajdır.

   Anadolu halkları tarih boyunca birçok devlet tarafından zulme maruz kalmıştır ki bunlardan en çok bilineni Doğu Roma yani namı değer Bizans İmparatorluğunun yapmış olduğu zulümlerdir. Halklı aç ve aç ve aynı zamanda bir o kadar sefil bir durumda bırakan Bizans buna rağmen hala halktan ağır vergiler talep etmiştir. Tarih kitapları bunları pek yazmaz ama gerçeklerden kaçmakta pek faydalı değildir elbet.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder