29 Temmuz 2020 Çarşamba

Türkiye'de toplumsal yapı ve gezi rehberi

   Bir makaleden daha herkse merhabalar, bugün sizlerle beraber Anadolu’nun tarihsel önemine, kültürel yapısına ve tur rehberlerine değinerek biz Türklerin yüzyıllardan beridir yaşadığı bu toprakların önemini daha iyi anlayacağımız gibi gezi rehberleri sayesinde aradığınızı daha kolay bulur hale geleceksiniz. Ayrıca bu makaleden sonra ani antik kenti'nde görülebilecek yerler makalemizi de okumanızı tavsiye ederim.

   Anadolu gerek tarih öncesi dönemleri gerekse Türklerin hükmettiği dönemlerde çok önemli bir bölge olmuştur. Fakat her şeyden önce Anadolu’nun coğrafi konumuna değinmemiz gerekiyor. Anadolu’yu merkez alarak yönlere göre bir inceleme yaptığımızda doğusunda Asya, batısında Avrupa ve güneyinde de Ortadoğu’nun yer aldığı önemli bir coğrafi merkezdir Anadolu. Bu bölgesel nitelik sebebiyle Anadolu tarih boyunca birçok kez dış göçler almıştır. Bu bölgesel nitelikten kaynaklı olarak sürekli göçler almasının da bir sonucu olarak Anadolu kültürel ve toplumsal anlamda tam bir kargaşa içerisine girmiştir.

   Bunun sebebiyse farklı farklı toplulukların yine farklı farklı kültür, yapı, ırk ve birçok özellikler taşımalarından kaynaklı olarak toplumlar arası anlaşmazlık ve sorunlar çıkabilmektedir. Anadolu’da huzur ortamının sağlanabilmesi için bu topluluklara hitaben genel bir nizamı sistem gereklidir. Ancak bu sayede bu topluluklar huzur içinde yaşayabilirler.

   Ayrıca eğer ki bir gezi rehberine ihtiyacınız olursa ki Anadolu’nun yapısını düşünecek olursanız bir tur rehberi gerekli olacaktır sizlere Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine bu 0533 517 98 59 telefon hattından ulaşmanız mümkündür. Eğer ki internette bu rehberi araştırırsanız Kars’ta gezilecek yerler gibi başlıklar altında hakkında bilgi ve makaleler bulmanız mümkündür.

   Fakat işin doğrusuna bakarsanız Türklerin Anadolu’da hüküm sürmeye başlayacağı dönemlere kadar maalesef ki kimse bu durumu önemsememiş hatta özellikle Bizans İmparatorluğu döneminde akıl almaz zulümlere maruz kalmıştır halk.

   Bizans İmparatorluğu da bu topraklarda uzun bir süre hüküm sürdüğünden mütevellit halkların ne kadar uzun bir süredir bu zulmün altında yaşadığını unutmamak gerekir. Bu yüzden halk tam manasıyla bu durumdan bıkmıştır. Eğer ki Türklerin Anadolu’ya girişine bakarsanız toplumsal açıdan herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını rahatlıkla görebilirsiniz. Bunun sebebi de elbette ki Bizans yönetiminden bıkmış olan halkların Türkleri rahatlıkla kabul etmesidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder