29 Mayıs 2020 Cuma

Bilgi Paylaşımı ve İnternet

   Gelişen ve dünyamızın vazgeçilmezlerinden olan internet son zamanlarda birçok tartışmaya ev sahipliği yapıyor. Hem kavramsal açıdan kendisi tartışılırken hem de diğer tartışma konularına ev sahipliği yapıyor. Her ne olursa olsun internetin hayatımızdaki yeri kuşkusuz olarak tartışılamaz. Bu gün nesnelerin interneti çağına girerken internetin varlığını hor görmek pek tabi olarak akıllıca olmayacaktır. Açıkçası ben bu makalede bir tartışma ortamı yaratmaktan ziyade internetin avantajlarından bahsedeceğim. Çünkü ben inanıyorum ki interneti amacına uygun kullandığımız müddetçe internet zararlı değildir.

  İnternet web siteleri aracılığıyla veri paylaşımı yapılan devasa bir genel ağdır. Bu genel ağın içerisinde içerik açısından neredeyse var olmayan hiçbir şey yoktur. Bu ağın belki de en büyük avantajıysa eskiden olduğu gibi devasa ansiklopedilere olan ihtiyacı ortadan kaldırmasıdır. İnternet veri depolamanın oldukça pratik ve çevreye duyarlı bir yoludur. İnternet size her türden içeriği sunar. Örneğin eğlence amaçlı videolar, fotoğraflar, tartışma ortamları, forum siteleri, veya ticari amaçlı borsa siteleri, döviz siteleri, banka web siteleri gibi. İnternet kullanıcılar tarafından yine kullanıcıların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiştir.

   Örneğin siz bir yazarsınız. Dünya ve toplum hakkında doğru olduğuna inandığınız veya diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz fikirleriniz var. Neden siz de bu ağın bir parçası hale gelmiyorsunuz ki? Sizde bu gün bir web sitesi yaptırarak istediğiniz her hangi bir konu hakkında web sitesi kurabilirsiniz ve bu sayede istediğiniz şekilde tanınabilirsiniz.

Nasıl Bir Web Sitesi Oluşturabilirim?

   Bir web sitesine sahip olmadan önce bir alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Alan adları web tarayıcısının adres çubuğuna yazdığınız “www.websitem.biz” gibi adreslerdir. Bu adresler sizin dijital kimliğinizdir ve alan adı seçerken firma adınızı , yaptığınız işi belirten bir sözcüğü veya arzunuza göre başka bir şey de seçebilirsiniz.

   Alan adını nasıl satın alacağınızı bilmiyorsanız web sitesi yapımıyla ilgilenen bir firmayla iletişime geçerek alan adını sizin için temin etmelerini sağlayabilirsiniz.

Nasıl Bir Web Sitesi Almalıyım?

   Alacağınız web sitesi ihtiyaçlarınıza yönelik olmalıdır. Eğer nasıl bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız web sitesi yapımıyla ilgilenen firmalarla iletişime geçerek ihtiyaçlarınızın belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer web sitesini ucuza mal etmek istiyorsanız hazır web sitesi paketlerini tercih edebilirsiniz. Hazır web sitesi paketleri ucuzdur ve kurulumu da kolaydır. Satın alma işleminden kısa bir müddet sonra panel bilgilerini alarak içeriklerinizi girebilirsiniz.

İnternet sizi zengin içerikleriyle dolu dünyasına davet ediyor. Neden siz de bu dünyada yer almayasınız ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder