30 Mayıs 2020 Cumartesi

Web Siteleri ve Reklam Sektörü Üzerindeki Etkileri

Web Siteleri ve Reklam Sektörü Üzerindeki Etkileri   Değerli yurdumun insanları hepinize selam olsun. Efendim bugün sizlere internet üzerinde nasıl reklamcılık yapabileceğinize dair kendi çapımda bazı bilgiler vererek yardımcı olmaya çalışacağım. Efendim hepinizin de bildiğiniz üzere internet web sayfaları aracılığıyla bizlere görsel ara birim sunmak suretiyle bize hizmetle görevli bir yapıdır. Benim bugün bahsedeceğim konu web siteleri ve bunların tanıtımları üzerine olacaktır. Öncelikle web sitelerinin gerekliliğini inceleyelim. Örneğin biz insanalar birçok ihtiyacımızı internet üzerinden arama motorları sayesinde karşılıyoruz. Örnek verecek olursak tatile çıkacağız ve gerekli hazırlıkların neredeyse tümünü tamamladık ve geriye sadece otel bulmak kaldı. Hemen internete girdik ve arama motorumuza “Bodrumdaki en iyi oteller” içerikli bir sorgu gönderdik. Arama motoru da bize bir sürü otel sitesi ve otel siteleri üzerine yorumların bulunduğu diğer web siteleri gösterdi. Burada bir not düşelim arama motorunun ilk sayfasında çıkan içerikler genellikle doğrulanmış güvenilir içeriklerdir. Bu sitelerin ilk sıralarda yer almasının da elbette ki bir sebebi var. Fakat ben buna daha sonra değineceğim. Öncelikle neden bir web sitesine ihtiyacımız olsun? Web siteleri günümüz reklamcılığının temelidir adeta. Yukarıdaki örnekten ehemmiyetini anlamışsınızdır eminim ki. İnsanların ihtiyaçlarını aradıkları ilk yer içinde bulunduğumuz şu çağda internettir.

   İnternet sitelerinin diğer avantajlarına da bir göz atalım. İnternet siteleri başlı başına bir reklam olduğu gibi müşterileriniz aracılığıyla bir reklam aracı haline gelebilir. Örneğini firmanızın web sitesi üzerinden bir hizmet alan bir müşteriniz sizi sosyal ağlar veya başka platformlarda paylaşarak tamamen ücretsiz bir şekilde reklamınızı yapabilir.

  Web siteleri sizin ulusal ve uluslararası piyasalarda kimliğinizi oluşturur. Web sitenizin çoklu dil desteğine sahip olması uluslararası piyasada siz de takdir edersiniz ki önemli bir husustur.

Nasıl Bir Web Sitesine Sahip Olabilirim?

   Web sitesinden önce sahip olmanız gereken önemli bir şey var, bir alan adı. Alan adı web tarayıcısının adres satırına girdiğiniz siteminadresi.com gibi adreslere verilen addır. Bu ad sizin dijital dünyadaki kimliğiniz olacaktır ve web sitenizi arayanların bulmasını kolaylaştıracaktır. Bu ad firmanızın adı yaptığınız işle bağdaşan sözcük veya sözcükler, veya arzunuza göre tamamen farklı bir şey de olabilir

   Eğer bir alan adına nasıl bir şekilde sahip olabileceğiniz konusunda bilginiz yoksa web sitesi yapımıyla uğraşan firmalarla iletişime geçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz.  Web sitesi yapan firmalar bu hususu sizin için halledecektir.

   Yaptıracağınız web sitesinin tasarım ve özellikleri firmanızın meşgul olduğu işe göre belirlenecektir.

Hangi Özelliklere Sahip Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım?

   Eğer ki yaptıracağınız web sitesi konusunda kafanızda soru işaretleri dolaşıyorsa örneğin tasarım ve özellikler gibi web sitesi yapımıyla uğraşan sitelerle iletişime geçmek iyi bir çözüm olacaktır. Çünkü sizin web sitenizin tasarımı çok önemlidir. Bunu bir örnekle açıklayalım. Örneğin emlak sektörü üzerine kurulmuş bir web sitesi sade ve şık olmalıdır. Çünkü emlak sektöründe amaç hızlı bir biçimde müşterinin isteklerini karşılamaktır. Yine başka bir örnekse mobilya firmaları için olan siteler. Bir mobilya sitesi en az içeriğindeki mobilyalar kadar özenle tasarlanmış olmalıdır. Müşterinin beğenmesi bu tarz sitelerde satış açısından pozitif bir etki yaratacaktır. Daha önce de belirttiğim gibi firmalarla iletişime geçerek gerekli özelliklerin belirlenmesini sağlayabilirsiniz.

   Eğer web sitesini ucuza mal etmek istiyorsanız hazır paket web sitesi yaptırabilirsiniz. Bu hazır paketler ucuzdur ve kurulumu oldukça kolaydır. Satın alınmasının hemen akabinde kolaylıkla içeriklerinizi girebilirsiniz.

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder