2 Haziran 2020 Salı

Nesnelerin İnterneti ve Web Sitesi.

   Nesnelerin interneti olarak adlandırılan içinde bulunduğumuz şu çağda hayatımızdaki birçok şey eskisine nazaran çok değişmiş durumda. Bu değişim hayatımızda internetin olmazsa olmaz denecek bir yer edinmesini sağlıyor. Bunun en bariz kanıtı eğlenmek, bilgi edinmek, alışveriş yapmak hatta ve hatta sohbet etmek için bile internete girmemizle desteklenebilecek bir argümandır. Ben burada bugün bunun olumluluğu veya olumsuzluğu üzerine tartışmayacağım. Fakat benim amacım günümüz reklamcılık sektörü üzerinde biraz durmak olacaktır. Daha önce de belirtmiş olduğum üzere internet hayatımızın merkezi haline gelmiş durumda. Reklamcılığa gelirsek. Eskiden en iyi reklamcılık aracı olarak görülen televizyonlarda bile web sitelerinin reklamlarını görür hale geldik.

   Örneğin günümüzde kurulan firmaları en büyük sorunlarından birisi olan müşterilerin azlığı sorununa da internet yoluyla çözüm bulabileceğimize inanıyorum. İnterneti incelediğimizde üzerinde web siteleri bulunan bir veri akış platformu olduğunu görüyoruz ve bu platform dünyanın her bir yerini sarmış durumda. Peki bir web sitesi ne işe yarar? Doğru bir şekilde yapılmış bir web sitesi siz ve firmanızın hem ulusal hem de uluslararası piyasada ün kazanmanızı sağlar. Örneğin arama motorunun üst sıralarında çıkacak bir web sitesi sizi tüm dünyaya tanıtabilecek bir güçtür.

  Peki web sitesi nasıl açılır? Bir web sitesi açmadan önce bir alan adına sahip olmanız gerekiyor.  Alan adı sizin web tarayışının adres satırına yazdığınız www.youtube.com gibi adreslere verilen genel addır. Bu alan adı arzunuza göre firma veya şirketinizin adı, yaptığınız işi niteleyen bir sözcük grubu, veya tamamen farklı bir şey de olabilir. Bu kısmı sizin hayal gücünüze kalmış. Eğer alan adını nasıl temin edeceğinizi bilmiyorsanız web tasarım hizmeti veren firmalarla iletişime geçerek bu alan adını sizler için temin etmelerini sağlayabilirsiniz.

  Bir web sitesi yaptırmak istediğiniz zaman karşınıza profesyonel web sitesi, hazır websitesi gibi kavramlar çıkabilir bu kavramalar kafanızı karıştırıyorsa web tasarım hizmeti veren firmalarla iletişime geçerek ek bilgi alarak kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

  Her halükarda bir web sitesi çağımızın gerekliliğidir. O yüzden şahsım adına denemekten zarar gelmez diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder