24 Haziran 2020 Çarşamba

Web Reklamcılığı Standartları.

   İnsanlar özellikle son yıllarda reklam yapmakta oldukça zorlanıyor. Bunun sebebiyse gelişen dünyanın değişen reklamcılık standartlarıdır. Örneğin benim gelenekselleşmiş olarak tabir ettiğim bazı reklamcılık türleri vardır. Bunlar dergiler, radyo kanalları, televizyon kanalları, gibi uzun bir süreden beri hayatımızda var olan iletişim araçlarıdır. Fakat açıkçası artık bunların demode olduğunu belirtsek pekte yanlış yönetim panelli web sitesi olmaz sanırsam.

   Bunun sebebi günümüzde artık reklamcılığın tam manasıyla internet üstünden yürüyor olmasıdır. Bunu örneklendirelim. Örneğin artık televizyon ve radyolarda bile web sitelerinin reklamlarını görür hale geldik. Artık internet reklamcılığı tamamen hayatımızın ana prensiplerinden birisi haline geldi. Bunun en güzel yanı internetin tüm dünyayı kapsayan oldukça pratik bir yapıya sahip olmasıdır. Fakat bahsetmek istediğim bir konu da var ki bu da internetin geçmişidir.

   İnternetin ilk olarak çıktığı 1969’lu yıllarda internet kelimenin tam manasıyla ilkel bir sistemdir. Bunun ana sebebi 3 temel internet web tasarım hizmeti teknoloji unsurunun henüz geliştirilmemiş olmasıdır. Bunlar ağ yönetim sistemleri, alan adları ve arama motoru optimizasyonlarıdır. Bunları teker teker inceleyelim.

   Ağ yönetim sitem inedir? Ağ yönetin sistemi internetin devasa içerik yığınlarını kontrol etmeyi ve düzenlemeyi sağlar. Bu yüzden ağ yönetim sistemleri sayesinde internetteki karmakarışık içerikler düzenlenebilir ve yönetilebilir hale gelir.

   Alan adı nedir? Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazılan web sitesi adlarına verilen genel adlardır. Bu adlar firma veya şirketlerin internetteki dijital kimliklerini oluşturmakta kullanılır. Bu sizin internet üzerindeki platformlardaki dijital kimliğinizdir.

   Bir alan adı sayesinde web sitelerinin IP adreslerinin üzerine gizlenerek web sitelerinin IP adreslerine sahip olmasanız bile web sitelerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer siz de bir alan adı satın alamaya karar verirseniz göz önünde bulundurmanız gereken şeyler vardır.

   Alan adı seçimi yaparken kısa, öz, karmakarışık numaralardan oluşmayan ve alelade kelimelerden seçilmemelidir. Alelade seçilmiş alan adları En iyi hazır web sitesi arama motorlarının sorgu sonuçlarına dahil edilmeyecektir. Bu yüzden alan adı seçimi oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Son konumuza geçelim.

   Arama motorları internetin devasa içerik yığınlarını düzenleyerek ve aynı zamanda filtrelenerek kullanıcıların önüne sunulmak üzere veri tabanına kaydederek, yeniden kullanıcıların önüne sunulmak üzere saklanır.

   Arama motorları web sitesi yapan firmalar tarafından çok dikkatlice incelenir. Sonuçta bir web sitesi yapılırken bu standartları göz önünde bulundurmak zorundadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder