21 Haziran 2020 Pazar

Web Elementleri

   İnternet günümüzde oldukça yaygın kullanılan bir teknoloji haline gelmiş durumda. Öyle ki artık internet olmadan yaşayamaz hale geldik. Artık internette sohbet ediyoruz, internetten alışveriş yapıyoruz, internetten reklam yapıyoruz, internette vakit geçiriyoruz, internette eğleniyoruz uzun lafın kısası her türlü irili ufaklı ihtiyacımızı internet üzerinden karşılar hale geldik desek yeridir.

   Örneğin En iyi hazır web sitesi gibi bir web sitesine ihtiyacımız olduğu takdirde ilk bakacağımız yer yine arama motorlarının sorgu listeleridir. Peki, ama arama motoru nedir? Arama motoru internetin devasa veri akışındaki web sayfalarını kendisine ait olan içerik değerlendirme sistemi sayesinde filtreleyerek aralarından SPAM yani gereksiz içerik olarak nitelendirilmeyen sayfalarını ayıklayarak veri tabanına kaydeder. Bunun amacı örneğin herhangi bir kullanıcı Hazır Site Pro gibi bir sorgu gönderdiğinde karşısına bu içerikleri yeniden düzenlenmiş ve arındırılmış vaziyette çıkarmaktır.

   Peki, ben bunu niçin anlattım. Değerli ülkemin değerli insanları bugün sizlere nasıl bir web sitesi kurabileceğinize dair bilgiler vermeye çalışacağım. Kuracağınız bir web sitesi sayesinde firma, şirket veya bireysel işletmenize reklam yapmayı öğreneceksiniz. Bunun için üç şeyin ne olduğunu bilmeniz yeterli arama motoru, alan adı, hosting. Bunların her birine değinerek sizleri bir web sitesi satın almaya bilinçli bir şekilde hazırlayacağım.

   Alan adıyla devam edelim. Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazdığınız web sitesi adlarının genel adıdır. Bu ad sayesinde web sitenizin üzerinde barındığı sunucunun IP adresine sahip olmasanız bile alan adı sayesinde Site kurma programları gibi bir web siteniz varsa giriş yapabilirsiniz. Alan adı seçerken firmanızın adını veya şirket isminizi, yaptığınız işi niteleyen bir sözcük grubunu veya arzunuzu belirtecek başka kelimeleri seçebilirsiniz. Fakat alan adı seçerken alelade sözcükler, uzun sözcükler, anlaşılmayan özel karakterler kullanamazsınız. Kullandığınız takdirde web siteleriniz arama motorlarının indeks sistemlerine yani veri tabanlarına dâhil edilmeyecektir.

   Hosting ise web sitesini barından sunucunun verdiği hizmete verilen addır. Hosting seçimi yaparken dikkatli olmalısınız aksi halde veri hırsızlığına maruz kalabilirsiniz veya en kötüsü kırıcı saldırılara maruz kalabilirsiniz. Bu makalede size bir web sitesini oluşturmak için gerekli temel 3 elementi verdim sizlere. Artık arzunuza göre bir firmayla iletişime geçerek siteyi yaptırabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder