2 Haziran 2020 Salı

Korona ve Web Sitesi.

   Eminim bu günlerde herkesin kafasında aynı soru vardır. Tüm dünyayı etkileyen bir virüs salgını varken ben ve işyerim ne olacak? Efendim ben bu makalede sizlere olabildiğince yardım etmeye çalışacağım. Yaşadığımız şu zor günlerde ekonomimizi yeniden canlandırmak için yardımcı olmak istiyorum. Küçük firmalardan büyük şirketlere kadar herkes bu salgından olumsuz etkilenmiş vaziyette. Fakat şu da bir gerçek ki eninde sonunda normale döneceğiz ve bu normalleşme sürecinde firmaların yeniden ayağa kalmasında bir fikrim var. Sayın firma sahipleri hepinizin de malumudur ki internet hayatımızın merkez noktasını almış bir vaziyette. Artık eğlencemizi, bilgi ihtiyacımızı, giyim ihtiyaçlarımızı, alışveriş ihtiyaçlarını ve daha nicelerini internetten karşılar hale geldik. Hatta ve hatta artık birbirimizle sohbet etmek yerine internette sohbet ediyoruz. Ben bugün bunun olumsuzluğundan ziyade olumlu tarafından ve bizi ekonomik olarak yeniden canlandıracak tarafından bahsedeceğim. Hepinizin de bildiği üzere internet üzerinde web sitelerinin bulunduğu bir platform. Bu web siteleri aracılığı ile bizlere veri akışı sağlıyor.

   Bu veri akışı sayesinde internette aradığımız şeyleri buluyoruz. Örneğin arama motorlarını düşünelim. Arama motorlarının da birer web sitesi olduğunu unutmamak gerekir. Bu arama motorları da diğer web siteleri gibi akışın bir parçasıdır. Arama motorlarını diğer web sitelerinden ayıran özellikse diğer web sitelerini indeks sistemine dahil etmeleridir. Benim asıl bahsetmek istediğimse bu arama motorlarının veri bakımdan genişliği ve nasıl bir parçası haline gelebileceğimiz üzerine. Arama motorları devasa veri yığınlarına sahiplerdir bu veri yığınları kullanıcının isteğine göre sorgu sırasında düzenlenerek sunulur. Peki nasıl bir web sitesine sahip olabiliriz?

   Bir web sitesine sahip olmadan önce kesinlikle bir alan adı satın almak zorundasınız. Alan adı tarayıcının adres satırına yazdığınız www.google.com gibi adreslere verilen addır. Bu ad sizin internetteki dijital kimliğiniz arama motorundaki adınızdır ve alelade seçilmemelidir.  Bu alan adı firmanızın adı, yaptığınız işle bağdaşan sözcükler , veya aruzunuza göre tamamen farklı bir şey de olabilir.  Eğer alan adını nasıl temin edeceğinizi bilmiyorsanız web tasarım hizmeti veren bir firma ile iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

  Web sitesi yaptıracağınız vakit karşınıza profesyonel web sitesi, hazır web sitesi, gibi kavramlar çıkar. Bu kavramlar hakkında bilgi almak için web tasarım uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder