22 Haziran 2020 Pazartesi

Temel bir web sitesi nelerden oluşur.


   Herkese merhabalar. Bu makalemde sizlere nasıl bir web sitesi kurabileceğiniz konusunda aydınlatmaya çalışacağım. Öncelikle bir web sitesi nedir? Web sitesi devasa internet ağı üzerindeki yüksek hızlı sunucularda bulunan grafik ara yüzleridir. Bu grafik ara yüzleri internet üzerinde bulunan ve bulunması potansiyel olan kişilere yönelik hizmetler sunmak amacıyla kurulmuş sistemlerdir. Bu En iyi hazır web sitesi gibi bir web sayfası olabilir.
   Şimdi gelelim aşamalarla beraber bir web sitesini oluşturan etmenleri tanımaya. Bunlar sırasıyla alan adı, hosting, tasarım ve SEO olacaktır. Hemen başlayalım.
   Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazılan web sitesi adlarına verilen adlardır ve bu adlar bir firma, şirket veya bireysel işletmenin internetin dijital dünyasındaki kimliğini oluşturacaktır. Bu açıdan baktığımızda bir alan adı çok önemlidir. Bir alan adı birçok işe yarayabilir. Web sitenizin adresi olabilir, elektronik posta hesabınız olabilir ve daha fazlası. Bunlar iki basit örnektir sadece. Bir alan adı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bir alan adı seçerken kullanacağınız, yoğun sayısal içerikli ifadeler, çok uzun ifadeler veya başka popüler web sayfalarının alan adlarına benzer isimler arama motorlarının içerik değerlendirme sistemleri tarafından SPAM yani gereksiz içerik olarak algılanabilir. Bunun sonucu olarak da açtığınız veya açacağınız web sayfası arama motorlarının sorgu sonuçlarında gözükmeyecektir.
   Hosting yani bir diğer adıyla barındırma hizmeti. Bu hizmet web sitenizin barınacağı yüksek hızlı sunucu hizmetine verilen addır. Bu sunucuyu Hazır Site Pro gibi siteleri yapan firmalar genellikle sizler için kendileri belirler ki, herhangi bir teknik problem çıktığı takdirde sunucu hizmetinin web sitesini yapan firmada bulunması siz web sitesi sahibi için daha iyi olacaktır. Bu sayede sorun hızlı bir şekilde çözülebilecektir.
   Tasarım belki de en çok tartışılan konulardan birisidir. Herkes genellikle Site kurma programları gibi bir web sitesine ihtiyacım var. Fakat tam olarak ne yapacağım konusunda emin değilim.  İnsanlar bu konuda ortalıkta dolaşan bilgi çöplüğünün bir sonucu olarak genellikle yanlış bilgilendiriliyor. Bir web sitesinin tasarımını belirleyen ana unsur firma, şirket veya bireysel işletmenizin verdiği hizmetin sektörüdür. Bu sektöre göre web sitenizin tasarımı belirlenecektir.
   SEO yani Türkçe karşılığıyla arama motoru optimizasyonu, açtığınız veya açacağınız web sitesinin arama motorlarının sonuçlarında üst sıralarda çıkması için yapılan bir çalışmadır. Bu hizmeti web sitesi yapımıyla alakadar olan firmalar sizler için verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder