29 Mayıs 2020 Cuma

Oteller ve Web Sitesi

   Hiç kuşkusuz ki turizm açısından ülkemiz bulunmaz bir nimet ve bu denli turizmin olduğu bir yerde yine hiç kuşkusuz olarak oteller de bulunmalıdır. Bir otel bir insan için bir tatil yeri , geçici bir barınma konumu , bazense her şeyden uzaklaşıp ruhunu dinlendirdiği bir yer olabilir.

   Bu makale otel arayan insanlardan ziyade otel sahipleri içindir desek pekte yanlış olmaz herhalde. Siz otel sahipleri eğer yaptığınız onca yatırıma , özenle seçtiğiniz konuma rağmen yeterince müşteri alamıyor iseniz ve bu duruma bir çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Bu makalede elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

   Öncelikle değinmek istediğim şey çağımızın tartışılmaz gerçeği olan internet. İnsanlar artık eğlenmek için , bir yeri bulmak için , sohbet etmek için ve daha burada sayamayacağım kadar çok nedenden ötürü interneti ve dolayısıyla web sitelerini kullanıyorlar ve bunun bir sonucu olarak da genel ağ yani internet her zaman canlı kalıyor. Eğer otel sahibi olarak, otelinizi tüm imkanlarla donatıp tecrübeli bir personele sahip olmanıza rağmen yeterince müşteriye sahip değilseniz. Eksiğiniz belki de bir web sitesidir.

Neden Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım?

   Web siteleri sizin reklamınızı yapmaktan tutunda, müşterilerle iletişiminizin sürmesine kadar birçok işe yarar. Örneğin otelinizi ufak bir internet araması sonucu bulan ve yine bunun bir sonucu olarak otelinize müşteri olarak gelen bir kişi yüksek ihtimalle dijital platformlarda ve otelinizin web sitesinde yorumlarda bulunacaktır. Siz de bu yorumlar sayesinde otelinizi daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

   Web siteleri sizin dijital kimliğinizdir. Bir web sitesi yaptırdığınız zaman siteyi ziyaret eden internet kullanıcıları  oteliniz hakkında bilgi edinmekle beraber hoşnut kaldıkları takdirde sizin ücretsiz reklamınızı yapabilirler.  Günümüzde kullanılan sosyal medya ağları bunun en büyük kanıtıdır.

Nasıl Web Sitesi Yaptırabilirim?

  Web sitesi yaptırabilmek için bir alan adına sahip olmalısınız veya web sitesi yapımıyla alakadar olan bir firmayla iletişime geçerek alan adını onların temin etmesini sağlayabilirsiniz.

Web Sitem Nasıl Bir Tasarıma Sahip Olmalı?

  Web sitesi yaptıracağınız zaman tasarım açısından en uygun seçenek hazır web sitesi veya hazır paket olacaktır. Hazır web siteleri genellikle hazır paketlerin içeriğine dahildir. Bir otel sitesini düşündüğümüzde sade ve şık bir tasarım iyi olacaktır. Sonuçta otel sitesi arayan bir kişinin ana amacı hızlı ve pratik bir şekilde hizmet almak olacaktır. O yüzden sade ve şık bir tasarım otel siteleri için her zaman dahi iyi olacaktır.

  Hangi sektörden olursanız olun internet dijitalleşen dünyanın vazgeçilmezidir ve dijitalleşen dünyada bir yer edinmenin bence hiçbir sakıncası yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder