29 Mayıs 2020 Cuma

Reklamcılık ve İnternet

   Günümüz reklamcılığının en önemli sahalarından birisi olan internet her birimizin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda adeta. Ben bu makalede nasıl internete reklam verebileceğinizden bahsedeceğim. Genel ağın yani internetin web siteleri üzerinden veri akışı yaptığını düşünecek olursak bir web sitesi oluşturmak en cazip seçenek gibi duruyor şu an. Peki ama bir web sitesi ne işe yarar ve nasıl açılır.

   Örnekler üzerinden gidelim. Bir firma sahibi olduğunuzu düşünelim firmanızı kurdunuz, gerekli ihtiyaçları temin ettiniz, en uygun olduğuna inandığınız lokasyona bir ofis açtınız fakat müşteriniz az veya yeterli olmayacak bir seviyede kaldı. Bunun ana sebebi artık insanların bir ihtiyaçları olduğu takdirde ilk olarak internet üzerinden bir araştırma yapmasıdır. Örneğin bir otel aradığımızı varsayalım. Hemen en popüler arama motorlarından olan Google’a girdiniz ve “ucuz oteller” şeklinde bir arama yaptınız. Karşınıza çıkan ilk web siteleri tanınan, bilinen, doğrulanmış, web siteleridir. Bu web sitelerinin ilk sıralarda gözükmesinin de ayrı bir konu olduğunu belirtelim. Buna da başak bir makalede değineceğim.

  Daha önce de söylediğim gibi günümüzde internet insanların ihtiyaçlarını karşılamak için ilk baktıkları yer haline geldi. Bu durumda yapılacak en akıllıca şey bir web sitesi açmak olacaktır.

Nasıl Web Sitesi Açabilirim?

  Bir web sitesine sahip olabilmek için öncelikle bir alan adı satın almanız gerekmektedir. Alan adı tarayıcının adres satırına yazılan siteadi .com gibi adreslere verilen addır. Bu ad sizin firmanızı nadı, yaptığınız işi belirten bir isim, veya arzunuza göre daha farklı bir şey de olabilir. Alan adını nasıl satın alacağınızı bilmiyorsanız üzülmeyin web sitesi yapan bir firmayla iletişimi geçerek alan adını onları temin etmesini sağlayabilirsiniz.

Nasıl Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım.

  Web sitenizin tasarımını ve özelliklerini bu işi yapan firmalar sizin için özenle seçecektir. Eğer ki bu işin ucuza mal olmasını istiyorsanız. Hazır web sitesi paketleri işinizi görecektir. Bu paketler ucuzdur ve satın alınmasının akabinde kurulumu uzun sürmemektedir. Gerekli firma ile gerekli işlemleri yaptıktan sonra firma size web sitesinin panel bilgilerini teslim edecektir. Bu panel sayesinde websitesine içerik girebilirsiniz.

Her neresinden bakarsanız bakın internetii düşündüğümüzde içerik bakımdan bir sınır olmadığından mütevellit arzunuza ve işinize göre istediğiniz konseptte bir web sitesi oluşturabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder