29 Mayıs 2020 Cuma

Web Sitesi Nedir ve Neden Alınmalıdır.

   Eskiden dünyayı saran demiryolları ağları vardı ve bu ağlar dört bir yana yolcu taşıyordu bu günse bu ağların yerini internet ağları almış durumda. Dünyanın dört bir yanını saran bu ağlar herkesi birbirine bağlıyor adeta. Hiç şüphe yok ki Internet günümüz dünyasının vazgeçilmezi haline geldi. Arabalardan tutun da kolumuzdaki saate kadar her yerde bir genel ağ bağlantısına rastlıyoruz.

   Internetin belki de en büyük avantajı sadece ufak bir aramayla bizi milyonlarca web sitesini yönlendirmesi hatta ve hatta nasıl ücretsiz olarak web sitesi kurabileceğimizi gösteren bazı web siteleri bile mevcut. Benim bu gün değinmek istediğim konuysa neden bir web sitesine sahip olmanız gerektiği olacak. Daha fazla uzatmadan başlayalım.

Web Sitesi Nedir?

   Web sitesi genel ağ üzerindeki sunucularda barınan grafik arayüzü aracılığı ile veri veya hizmet aktarımı yapan sayfalardır.

Neden Bir Web Sitesi Almalıyım?

   Daha önce de belirttiğim gibi günümüzün dijitalleşen dünyasında internet vazgeçilmez bir yere sahip. En basit örnek olarak en ufak ihtiyacımızda her hangi bir arama motoruna giriş yapıp ufak bir sorgulama ile aradığımız konu üzerine gidiyoruz. Aradığımız şey bir alışveriş sitesi , video paylaşım sitesi veya bir sosyal ağ da olabilir fakat aradığımız şey her ne olursa olsun günümüz dünyasında insanlar ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılıyorlar.

   Elbette ki internet üzerinde sadece eğlence amaçlı siteler yok E-Ticaret siteleri , emlak siteleri , ürün satışı yapan siteler , otel siteleri , çiçekçilik siteleri yani kısacası aklınıza hangi konuyla alakalı bir site gelirse gelsin internette bulmanız mümkün.

   Dolayısıyla internet reklam yapmak veya bir şeyi tanıtmak için oldukça eşsiz bir yer. İşte tam da bu yüzden bir web sitesine ihtiyacınız var. Bu web sitesi sizin dijital dünyadaki imajınız olacak ve bu sayede gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanınır hale geleceksiniz.

Nasıl Bir Web Sitesi Alabilirim?

  Bir web sitesine sahip olmak için ilk adım bir alan adına sahip olmaktır. Alan adı sizin tarayıcının adres satırına yazdığınız www.hazirwebsitesi.com gibi bir ad olabilir. Alan başka bir değişle sitenizin intertteki görünen adresidir ve kullanıcılar sitenizi bu adres sayesinde giriş yaparlar. Bir alan adı aldıktan sonra web sitesi kurmaya hazırsınız. Eğer profesyonel web sitesi yapan bir firma çalışmayı tercih ederseniz. Onlar sizin için alan adını temin edeceklerdir. Çoğu zaman profesyonel firmalarla çalışmak daha yararlıdır. Çünkü internet dünyasının olumlu yanları olduğu kadar olumsuz yanları da bulunmaktadır örneğin bilgisayar korsanları gibi. Bu tür kişilerin web sitenize zarar vermesini önlemek için profesyonel firmalarla çalışmak her zaman daha iyidir. Ayrıca profesyonel firmalar sizin için web sitenizi arama motorlarında üst sıralarda çıkacak şekilde optimize ederler.

Web Sitesi Yaptıracağım Zaman Seçeneklerim Nelerdir?

  Arzunuza göre hazırweb sitesi tasarımlarını veya özel tasarım web sitelerini tercih edebilirsiniz. Hazır paket web siteleri özel tasarım olanlara kıyasla daha ucuzdur ve kurulumu daha kolaydır.

  Hangisini seçerseniz seçin internetin günümüzdeki varlığı ve önemi tartışılmaz bir gerçektir.

Hiç kuşkusuz ki internet var olduğu müddetçe web siteleri de var olacak. İnternet sizleri dijitalleşen dünyada bir yer edinmeniz için davet ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder