30 Mayıs 2020 Cumartesi

Web Sitesi ve Reklamcılık

     İnternet reklamcılığı internetin şu denli hayatımızda yeri olduğu şu günlerde bile bir takım insanın tam olarak emin olamadığı bir alan. Efendim hepinize selam olsun. Ben bu makalemde siz değerli firma sahiplerine internet reklamcılığı hakkında kendi çapımda elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım. Umarım aklınızdaki şüphe ve kaygılardan sizi arındırabilirim.

   Bu günlerde teknolojinin altın çağını yaşıyoruz desek pekte yanlış olmaz kanımca. Eskisine kıyasla teknoloji herkes için daha erişilebilir ve daha kullanışlı hale gelmiş durumda.  Bu gelişim ve kolaylık neredeyse herkesin internet ağına bağlanmasıyla sonuçlanmıştır elbette ki. Nesnelerin interneti çağı olarak da isimlendirilen bu dönem hiç kuşkusuz ki evimizdeki mikrodalgadan arabamıza kadar her bir cihazı internet ağına bağlamış durumda ve internetin küreselliği elbette ki hiç bu kadar geniş olmamıştı.

   Bunun en basit örneği biz insanların en ufak sorunumuzda bir arama motoruna girerek araştırma yapmaya başlamasıyla desteklenebilir.  Her ne dersek diyelim internet hayatımızın her yerini sarıp sarmalamış vaziyette.

   Bunun olumluluğu veya olumsuzluğu başka bir makalenin konusu olacaktır elbet. Benim bugün özellikle değinmek istediğim bir konu var. Bu da internet reklamcılığı ve web siteleri. Web siteleri arama motorlarının indeks sistemleri sayesinde veri tabanlarına kaydedilen genel ağ sayfalarıdır. Bu sayfalar aracılığıyla neredeyse yapılamayacak şey yoktur. Eğlence amaçlı bir video sitesinden tutun  da, cenaze hizmetleri veren bir web sitesi bile olabilir bu.

   Web siteleri günümüz reklamcılığının temelidir desek muhtemelen pekte abartmış olmayız. Şu günlerde televizyonlarda bile web sitelerinin reklamlarını görür hale gelmişken, internetin reklamcılıktaki yerinin yok sayılamaz  olduğu bir gerçek haline gelmiştir.

Web Sitesinin Avantajları Nelerdir?

   Web siteleri sizin dijital kimliğiniz olmakla beraber, bir web sitesi sizin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmanızı sağlayabilir.

   Web siteleri müşteriler ve firmalar arasında bir iletişim köprüsü olarak kullanılabilir. Bu sayede müşteriler görüşlerini doğrudan firma sahiplerine iletebilir.

   Web siteleri birer reklam aracı oldukları gibi kullanıcılar aracılığıyla reklam malzemesi haline de gelebilirler. Örneğin firmanızdan hizmet almış bir müşterinizin firmanızı sosyal medya veya diğer platformlarda paylaşması durumunda tamamen ücretsiz bir şekilde reklam yaptırmış olursunuz.

Nasıl Bir Web Sitesine Sahip Olabilirim?

   Bir web sitesine sahip olmadan önce bir alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazdığınız girileceksiteninadresi.com gibi bir ifade olabilir. Alan adları sizin internetteki adresiniz ve kimliğinizdir. Bu ad firmanızın adı, yaptığınız işe atıfta bulunan bir sözcük topluluğu veya arzunuza göre tamamen farklı bir şey de olabilir. Eğer alan adını nasıl satın alacağınız konusunda bilginiz yoksa web tasarımı işiyle uğraşan bir firma ile irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz veya doğrudan o firmanın alan adını temin etmesini sağlayabilirsiniz. Alan adından sonra bir diğer husus ta web sitenizin tasarım ve özellikleridir.

Nasıl Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım?

   Web sitenizin tasarımı arama motorundaki indeks sıranızdan müşterilerin gözündeki konumunuz gibi bazı önemli konularda büyük yere sahiptir. O yüzden firmanızın ilgilendiği işe göre web sitenizin özellik ve tasarımı da değişmektedir. Yaptıracağınız web sitesinin nasıl bir tasarım ve özellik bütününe sahip olması gerektiği konusunda bilginiz yoksa yine web tasarımıyla uğraşan firmalarla iletişime geçerek bu konuda da bilgi alabilirsiniz.

   Eğer ki web sitesinin ucuza mal olmasını istiyorsanız hazır paket web sitesi alabilirsiniz. Hazır paket web siteleri hem ucuz hem de kurulumu oldukça kolay olan ve paket halinde satıldığı için aradığınız özellikleri bir arada bulundurabilen güzel paketlerdir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder