30 Mayıs 2020 Cumartesi

Web Sitelernin İşlevleri ve Gerekliliği

   Dünyamızın dijitalleştiği şu günlerde hepimiz farkındayız ki internet hayatımızın olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Devlet kurumlarından bankalara kadar birçok sistem internet aracılığıyla çalışmalarını yürütüyorken bizimde bunu görmezlikten gelmemiz elbetteki mümkün değildir. Benim bu günkü amacım firma sahiplerinin reklamcılık için interneti nasıl kullanabilecekleri konusunda bilgi vermek olacaktır.

   İnternette gördüğümüz veya kullandığımız tüm sayfalar birer web sitesidir. Web siteleri internetin bizlere görsel veri sunmasını sağlayan arabirimlerdir. Bu görsel arabirimler hem arka planda yürülükte olan teknik sistemin son kullanıcıya hitap edecek düzeye gelmesini sağlar he mde yine kullanıcıya görsel bir zevk vermek üzerine kuruludurlar. Web siteleri dijital reklamcılığın temelidir. Biz insalar en ufak bir ihtiyacımızda dahi popüler bir arama motorunun web sitesine girerek arama motorunun veri tabanında bir sorgulama yapmasını sağlayarak aradığımız içeriğe erişmeye çalışırız. Web siteleri güzel bir SEO çalışmasıyla arama moturlarının üst sıralarına yerleşerek siz firma sahiplerinin veya bireysel işletmelerin hem ulusal hem de uluslararası piyasada tanınmasını sağlayabilecek sistemlerdir.

   Web siteleri sizlerin dijital kimliğinizdir. Örnek verecek olursak siz bir firma sahibi olarak bir web sitesine sahipsiniz ve herhangi bir müşteri web siteniz aracılığıyla size ulaştıktan ve gereksinim duyduğu hizmeti almasının hemen akabinde web sitenize yeniden giriş yaparak web sitenize yorum bırakabilir ve siz firma sahibi olarak bu yorum dahilinde firmanızın durumu hakkında objektif bir bakış açısıyla yazılmış yorumlardan yararlanabilirsiniz.

   Web siteleri aynı zamanda kullanıcılar sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde reklamınızın yapılmasını sağlayabilir. Bu kullanıcıların web sitenizi veya firmanızı çeşitli platformlar üzerinde paylaşmasıyla gerçekleşebilir ve sizde bu durumdan yararlanabilirsiniz.

Nasıl Bir Web Sitesi Alabilirim?

   Bir web sayfasına sahip olmak için evvela bir alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Alan adı sizin web tarayıcısının adres satırına yazdığınız siteadresi.com gibi adreslerdir. Bu alan adı sizin firma adınız, yaptığınız işe hitap edilmiş bir sözcük grubu veya arzunuza göre tamamen farklı bir şey de olabilir. Eğer alan adının nasıl temin edilebileceği hususunda bilginiz yoksa web sayfası yapımıyla ilgilenen firmalarla iletişime geçerek alan adını sizler için temin etmelerini sağlayabilirsiniz.

   Web sayfası yapımıyla uğraşan bir firmayla iletişime geçtikten sonra sıra web sitenizin tasarımı, özellikleri, fiyati gibi hususlara sıra gelir.

Web Sitem Nasıl Bir Tasarıma ve Özelliklere Sahip Olmalı?

   Web sitesinin tasarıma sizin firmanızın meşgul olduğu işe göre değişir desek pekte yanlış olmaz herhalde. Örneğin emlak sektörü için sade ve anlaşılır bir web sitesi daha iyi olabilirken, botanik üzerine kurlu bir web sitesinde görsellik önemli bir yer tutabilir veya bir E-Ticaret sitesinin kullanışlılığı her daim ön planda olmalıdır. Eğer nasıl bir tasarıma sahip olmanız gerektiğinden pek emin değilseniz web sitesi yapımıyla ilgilenen firmalarla iletişime geçerek web sitenizin tasarım ve özelliklerinin belirlenmesinde yardım alabilirsiniz.

   Eğer web sitesinin ucuz maliyetle tamamlanmasını istiyorsanız hazır paket web sitelerine bakabilirsiniz. Hazırsiteler maliyeti az olan ve kurulumu da bir okadar kolay olan sitelerdir. Ayrıca satın alma işleminden kısa bir süre sonra kullanıcı panel bilgilerni alarak, paneli vasıtasıyla içeriklerini girebilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder