29 Mayıs 2020 Cuma

Web Sitesi Gerekli mi?

   Internet günümüz dünyasında vazgeçilmez bir iletişim aracı haline geldi. Hiç şüphesiz ki ufağından büyüğüne neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı internet üzerinden karşılamaya başladık. Bu durumda alışveriş , sosyal ilişkiler , eğlence , kitaplar ve daha burada sayamayacağım bir çok şey internet üstünden yürür hale geldi. Birçok insan bunun olumlu veya olumsuz bir şey olduğu üzerine tartışıyor. Fakat şöyle de bir gerçek var ki internet hayatın vazgeçilmez bir parçası. Örneğin sosyal medyayı ele alalım. Birçok araştırmacı ve insana göre sosyal medya bağımlılık yapıyor ve bunun bir sonucu olarak sosyal ilişkileri zedeliyor. Aslına bakarsanız teknoloji ve internet bir araçtır ve onu nasıl kullanacağınız size kalmış. Efendim istersek biz bu bağımlılıktan kurtulabilir veya bunun işe yarar bir hale getirebiliriz. Sonuçta sosyal medya dediğimiz ağ sistem olarak sayısız kullanıcıyı birbirine stabil bir bağlantı ile bağlıyor. Eğer ki biz sosyal medyanın içeriğini daha işe yarar hale getirirsek, bağımlılık olarak nitelendirdiğimiz şey olumlu hale gelebilir. Ben sosyal medya üzerinden örnek verdim. Örneğin internetteki diğer web sitelerini düşünelim. Bu bir alışveriş sitesi , video sitesi , forum sitesi , emlak sitesi , otel sitesi veya Vikipedi gibi bilgi edinme amaçlı bir web sitesi olabilir. Daha önce de dediğim gibi internet bir araçtır ve önemli olan içini nasıl doldurduğumuzdur. Örneğin hemen bu gün siz de bir web sitesi açıp içeriklerinizi girebilirsiniz. Bu ağın bir parçası haline gelip veri üretebilirsiniz ve bu veriler birçok insana yararlı olabilir.

Nasıl Web Sitesi Açabilirim?

   Öncelikle bir alan adına sahip olmalısınız. Alan adı tarayıcının adres satırına yazdığınız örneğin hazirwebsitesi .com gibi adres olabilir. Hazır web sitesi olarak belirtilen kısım sizin siteye vereceğiniz isimdir. Bu isim genellikle firma adınız , sevdiğiniz bir şey , içeriğinizi yansıtan bir isim olabilir. Karar size kalmış vaziyette.

   Alan adını nasıl alacağınızı bilmiyorsanız web sitesi yapımıyla uğraşan firmalarla iletişime geçerek bu aşamayı onların halletmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bir web sitesi açacaksanız profesyonel web sitesi yapımıyla uğraşan firmalarla iletişime geçmeniz hem güvenlik açısından hem de kolaylık açısından daha iyi olacaktır.

Nasıl Bir Web Sitesi Almalıyım?

   Web sitenizin tasarımı özellikleri ihtiyacınıza göre belirlenir bu konuyu web sitesi yapımıyla ilgilenen firmalar halledecektir. Profesyonel kişiler sizin ihtiyacınız olan özellikleri belirleyecektir. Eğer ucuz maliyetli bir web sitesi istiyorsanız en iyi seçenek hazır web sitesi paketleridir. Bu paketler satın alındığı takdirde kurulumu hızlıdır ve zahmetsizdir.

Sonuç olarak internet her şartta, her amaç için kullanılabilir bu kısmı sizin hayal gücünüze kalmış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder