29 Mayıs 2020 Cuma

Web Sitesi ve Güvenlik.

   İnternetle beraber dijitalleşen dünyamızın belki de en önemli sorunlarından birisi web siteleri ve güvenliğidir. Günümüzde güvenli bir web sitesini sahip olmak gerçekten zordur. Açıkçası bazı firmalar bu konuya gerekli ilgi ve alakayı göstermiyor ve bunun bir sonucu olarak da güvenlik zafiyetleri veya bazen ciddi veri kaybı söz konusu olabiliyor. Bu gün bu makalede sizlere nasıl güvenli bir web sitesi yaptırabileceğiniz konusunda bilgi vermeye çalışacağım.

Web Sitesi Nasıl Yaptırılır?

   Öncelikle bir alan adına sahip olmalısınız. Alan adı tarayıcının adres satırına yazdığınız websitesiadi.com gibi adreslere verilen addır. Alan adı sizin internetteki dijital kimliğinizdir ve rasgele seçilmiş olmamalıdır. Alan adını genellikle hizmet verdiğiniz konu veya firma adınızı yansıtacak şekilde belirlemek iyi bir seçim olacaktır.

   Eğer ki alan adına nasıl sahip olacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin Çünkü web sitesini yaptıracağınız firmanın bu işi halletmesini sağlayabilirsiniz.

   Güvenli bir web sitesine sahip olmanın en önemli noktası web sitesini iyi bir firmaya yaptırmaktır. Maliyeti azaltmak uğruna web sitesinin güvenliğinden taviz vermek kesinlikle zarar getirecektir.

   Bir diğer hususta ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre bir web sitesi yaptırmanızdır. Örneğin emlak sitesi yaptıracak bir kişi için sitenin hızı önemliyken, mobilya sitesi yaptıracak bir kişi için site tasarımı da en az ürünler kadar önemlidir.

Web Sitesi Yaptıracağım Zaman Seçeneklerim Nelerdir?

   Arzunuza göre hazır web sitesi satın alabilir veya doğrudan bir hazır paket satın alarak daha kapsamlı bir destek ve hizmet alabilirsiniz. Hazır sitelerin en güzel yanı kurulumu kolaydır ve yönetim paneli aracılığı ile bilgileri rahatlıkla girebilirsiniz.

Web Sitesinin Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?

   Web sitelerinin güvenliği firmaların kullandığı özel yazılım ve güvenlik duvarlarıyla 7/24 izlenmektedir. Ayrıca bir web sitesinin güvenli olduğunu belirten sertifikaları da firmalar aracılığı ile satın alıp sitenize kurulumunu yaptırabilirsiniz. Örneğin SSL sertifikası gibi. Ayrıca bahsettiğim tüm bu işlemlerin geçerliliği için profesyonel firmalarla çalışmak şarttır. Aksi halde ciddi problemler yaşanması kaçınılmazdır.

Web Sitesini Nasıl Popüler Tutarım?

  Bir web sitesini popüler kılmanın en iyi yolu içeriğini özgün ve güncel tutmaktır. İçerik özgün ve güncel kaldığı sürece arama motorlarında üst sıralarda çıkacaktır.

  Her nereden bakarsanız bakın, internet günümüzün vazgeçilmezi haline gelmiştir ve sizin de neden burada bir yeriniz olmasın ki?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder