18 Temmuz 2020 Cumartesi

Anadolu kültürü ve kültürel tur rehberi

   Güzel bir günden daha merhabalar, bugün sizlere çok uzun zamandan beridir yani Malazgirt’le beraber yerleştiğimiz bu toprakların öneminden, bulunduğu bölge itibariyle coğrafi koşullar, topluluklar, bu toplulukların birbirleriyle etkileşimi gibi konulara değinerek Anadolu’nun yapısından bahsedeceğiz. Ayrıca eğer ki bu makaleden sonra ani antik kenti'nde görülebilecek yerler olan makalemizi de okursanız oldukça memnun olurum.

   Anadolu’nun bulunduğu bölgeye baktığımızda batısında Avrupa, doğusunda Asya ve son olarak da güneyinde de Ortadoğu’nun bulunması sebebiyle tam manasıyla bu kıtalar arasındaki kültürel, ekonomik ve askeri bir köprüdür. Bunlardan en önemlisi zanlımca kültürel önemidir. Bulunduğu bölge sayesinde Anadolu sürekli göç alan bir bölgedir.

   Tarih boyunca birçok kez çok ciddi göçler alan bu bölge yani Anadolu birçok topluluğun bir arada yaşadığı bir merkez haline gelerek bir kültür merkezine dönüşmüştür. Doğal olarak bu kadar göç alan ve bu kadar çok topluluğun bir arada yaşadığı bir bölgede bu farklı farklı toplulukların bir arada yaşayabilmesini sağlayabilmek için bu toplulukların kültür, gelenek, görenek gibi toplumsal kavramlarına uygun genel bir kanun ve anayasa gerekmektedir.

   Ayrıca bahsetmek istediğim bir konu da şudur ki eğer bir tur rehberine ihtiyacınız olursa Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine bu numaradan ulaşabilirsiniz. 0533 517 98 59 Ayrıca internette Kars’ta gezilecek yerler başlığında da bu rehbere rastlayabilirsiniz.

   Biz doğal olarak bu gereksinimlerin karşılanarak bu toplulukların huzur içinde yaşamasını beklerken bunun tam zıttı olacak şekilde halka çok ağır vergiler uygulanmış, başkaldıranlara çok ağır cezalar verilmiş, halk yüzyıllarca sömürülmüştür. Bu elbette ki Anadolu’nun Türklerden önceki dönemlerini temsil etmektedir ve bu girişimleri başlatan devlet Doğu Roma İmparatorluğu veya daha çok bilinen adıyla Bizans İmparatorluğu’dur.

   Eğer ki siz bu dönemde Anadolu’da yaşayan bir insansanız doğal olarak bu zulüm, baskı ve sömürüden bıkmış olacağınızdan her zaman yeni bir yönetime veya diğer bir değişle yeni bir devletin bu topraklarda hüküm sürmesine açık olacaktır.

   Bahsettiğim devlet veya diğer bir değişle devletler Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğudur elbette ki. Türkler 1071 Malazgirt ile birlikte Anadolu’ya ayak bastıktan sonra Orta Asya’dan gelen kültürlerini Anadolu’ya taşımışlardır. Yüzyıllarca ağır zulümler altında ezilen Anadolu halkları Türklerin egemenliği altına girdikten sonra Anadolu halkları huzur içinde yaşamaya başlamışlardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder