15 Temmuz 2020 Çarşamba

Anadolu'nun tarihsel en önemli yerleri ve tur rehberleri

Yüzyıllardan beridir üzerinde yaşadığımız bu topraklar elbette ki çok değerlidir. Herkesin de anladığına inandığım bir şekilde Anadolu topraklarından bahsediyorum elbette ki. Anadolu bulunduğu bölge itibariyle baktığımızda iki kıtanın arasında yani Avrupa ve Asya’nın arasında bir köprü ve aynı zamanda güneyinde de Ortadoğu gibi bir bölgenin bulunmasını da düşünürseniz coğrafi ve kültürel açıdan oldukça önemli bir yerdir. Ayrıca sizlere tavsiyem bu makaleden sonra çifte minareli medrese olan makalemizi de okumanızdır.

   Anadolu iki kıtanın arasında bir köprü görevi görmesiyle önemli bir kültürel merkez olmasıyla beraber aynı zamanda Anadolu’nun birçok kez göç almış olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu denli sık göç alan bir yer doğal olarak kültürel açıdan tam manasıyla bir karmaşa haline gelecektir. Bu nedenle bu kadar çok topluluğun sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi için nizami ve iyi tasarlanmış bir anayasa, kanunlar ve bir sistemler bütünü kesinlikle zorunludur.

   Ayrıca eğer ki bir rehbere ihtiyacınız olursa sizlere Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edebilirim. Kendisi deneyimli bir rehberdir. Kendisine bu telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 0533 517 98 59 Ayrıca internette bu rehbere Kars’ta gezilecek yerler başlığı altında da görebilirsiniz.

   Elbette ki böyle bir toplumsal karmaşanın içerisinde toplumun düzenini sağlayacak iyi tasarlanmış kanunlara ihtiyaç olacaktır. Fakat şu da bir gerçektir ki Anadolu’nun Türkler tarafından yönetilmeye başlayıncaya kadar ki dönemlerinde maalesef ki böyle bir nizam gelmemiştir.

   Özellikle Anadolu’nun Bizans İmparatorluğu tarafından yönetildiği dönemlerde halk çok ağır vergilere maruz kalmış, baskıya uğramış ve dönem dönem de akla gelmeyecek ölçüde büyük katliamlar yapmıştır. Katliamlara örnek olarak Ermeni katliamlarını örnek verebiliriz. Türkler her ne kadar tarih boyunca Ermenileri katletmekle suçlansa da Bizans zamanında gerçekten böyle katliamlar yapmıştır.

   Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu’ya ayak basan Türkler Anadolu’da kurdukları devletlerle halkı iyi yönetmişlerdir. Bu devletlerden birincisi Anadolu Selçuklu Devleti’dir. Bu devlet hüküm sürdüğü süre boyunca Anadolu’ya medrese, kervansaray, ibadethane gibi toplum yararına olacak yapılar yaparak halkın güvenini kazanmışlardır. Bu Türklerin Anadolu’daki yüzyıllar sürecek hükümranlığı başlatan olaydır. Her açıdan Türkler bu sayede Anadolu’ya sahip olmuşlardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder