30 Temmuz 2020 Perşembe

Çocuklar için sağlıklarına göre ahşap oyuncak

Herkese bir makaleden daha merhabalar, bugün sizlerle beraber içinde bulunduğumuz çağda insan sağlığının korunması gibi önemli bir konuya gireceğimiz gibi bundan önce de hayatımızdaki önemli iş sektörlerinden birisi olan sanayi sektörünün ortaya çıkışını inceleyeceğiz. Ayrıca bu makalemizden sonra naturel emzik klipsi konulu makalemizi de okumanızı tavsiye ederim.

Öncelikle 19. Yüzyıla yani sanayi devrimine gidelim. Bu yıllarda insan nüfusunun ciddi oranda artmaya başlamasıyla beraber insanların ihtiyaçlarını karşılamak zor bir hale geldi. Bu sebepten ötürü küçük çaplı atölyeler iş yükünü kaldıramaz hale geldiler. Dolayısıyla insanlar için yeni bir üretim sektörü ihtiyacı ortaya çıktı. Bu sektör günümüzde sanayi olarak adlandıracağımız sektördür. Peki, kim kurdu bu sanayi sektörünü? Buna verilebilecek en basit cevap sermaye sahipleridir. Sermaye sahipleri birleşerek hem bu durumdan bir kar elde etmek hem de bu üretim problemini çözmek için fabrikalaşma fikrini ortaya attılar. Mantık olarak bunun için gerekli maliyeti karşılayabilirlerdi, fakat problem iş gücünü düşünmeye başlayınca ortaya çıktı. Mantık olarak her şey iyiydi, fakat problem bunun için yeterli iş gücünün var olmaması idi. Eskiden küçük çaplı atölyelerin çalışmasına göre doğal bir şekilde yetişen iş gücü iş fabrikalara geldiğinde yetersiz idi. Bu yüzden sermaye sahipleri de tüm atölyelerdeki iş gücünü toplayarak bunu kemik kadro olarak belirleyerek bu kadrodan yararlanarak yeni iş gücünü yetiştirmeye karar verdiler. Bu sayede gerekli olan iş gücü karşılanabilecekti.

Şimdi de bizim için en önemli konu olan sağlık konusuna giriş yapalım. İnsan sağlığını korumak içinde bulunduğumuz çağda oldukça zor bir hale geldi. Bunun sebebiyse elbette ki sermaye sahiplerinin maliyetleri düşürerek daha fazla kar etmek adına insan sağlığına ciddi zararlar veren maddeleri üretim malzemesi olarak kullanma talimatı vermesindendir.

Bu yüzden şimdi sizlere çocuklar için insan sağlığına duyarlı oyuncaklardan bahsedeceğim. Bu oyuncaklar Akcaağaç diş kaşıyıcı gibi ahşap malzemeden yapılmış oyuncaklardır. Malzeme olarak akça ağaç kullanılan bu oyuncaklar dayanıklı olması bir yana insan sağlığına karşı hiçbir zarar da taşımamaktadır.

Ayrıca unutmadan söylemekte yarar var ki günümüzde organik malzemelerden insan sağlığına duyarlı üretim yapmayı hedefleyen şirket ve firmalar da vardır fakat ne olursa olsun biz insanlar bu konuda bilinçlenmedikçe bu şirket ve firmalar da diğerleri gibi bizlere zarar verebilir. Dolayısıyla biz insanlar bu konularda önce kendimizi sonra da çevremizi bilinçlendirerek bu tarz sıkıntıların yaşanmasının önüne geçmeliyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder