13 Temmuz 2020 Pazartesi

Anadolu topraklarında kültürel etkileşim ve tur rehberleri

   Ülkemizin bulunduğu topraklar her daim tarihsel açıdan değerli topraklar olmuştur. Bunun ana sebebi Anadolu’nun bulunduğu coğrafi konum, stratejik avantajlar, topluluklar gibi birçok etmenden oluşan genel sebepleri vardır. Özellikle Anadolu’nun iki kıta arasında bulunan önemli bir köprü olmasını düşünecek olursak değerini çok daha iyi anlarız. Ayrıca unutmadan da söylemeliyim ki Fethiye camisi olan makalemizi de okursanız memnun oluruz.

    Anadolu bu iki kıta arasında kalan bir köprü olması sebebiyle her daim göçler olan önemli bir bölge olmuştur. Gerek tarih öncesi dönemlerde gerekse tarihi dönemlerde Anadolu her daim önemli bir bölge olmuştur. Birçok topluluğun bir arada yaşamasının normal olabilmesi için doğal olarak iyi tasarlanmış kanunlar gibi bir gereksinim ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden bölgede nizami bir devlet beklemek te doğal olacaktır. Fakat bunun aksine Anadolu tarih boyunca hiçbir zaman düzgün bir yönetimle karşı karşıya kalmamıştır maalesef ki. Bunlardan kötü örnekler arasındaki en popüler olanı Bizans İmparatorluğudur.

   Ayrıca eğer ki bir tur rehberine ihtiyacınız oluşa, sizlere Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine bu telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 0533 517 98 59 Ayrıca internette kendisine Kars’ta gezilecek yerler başlığında rastlayabilirsiniz.

   Bizans İmparatorluğu veya diğer adıyla Doğu Roma bu topraklar üzerinde bulunduğu dönemde halkı bırakın iyi yönetmeyi zaman zaman kendi tebaasından olan Ermenileri bile katletmiştir. Tarihte bunun birçok örneği mevcuttur. Takdir edersiniz ki yüzyıllarca bu şekilde yönetilmiş olan birçok halk yönetimdeki bir değişikliği gayet olumlu karşılayacaktır. Yüzyıllarca Bizans’ın zulmü ve koyduğu ağır vergiler altında ezilmiş olan halk bundan kurtulmak için elbette ki bir fırsat kollayacaktır.

   Gelgelelim bizlere yani Türklere. Türkler Malazgirt ile birlikte Anadolu’ya ayak bastıktan sonra bölge halklar için yeni bir umut oluşmuştur. Bunun en temel sebebi Türklerin daha önce gördükleri birçok topluluktan daha farklı adet, gelenek, görenek unsurlarına göre yönetilmeleridir.

   Bu topraklarda kurulmuş olan iki önemli Türk Devleti’ne bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz. Anadolu Selçuklu Devleti bu topraklarda kurulduğu ve hükmettiği dönemlerde, Anadolu halkları ilk kez adil ve sözünün eri bir yönetim görmüştür. Bunun devamında gelen Osmanlılar ise işin tuzu biberidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder