3 Temmuz 2020 Cuma

Web siteleri ve internet üzerine

   Havanın böylesine güzel, güneşin her zamankinden daha sıcak olduğu güzel bir günden daha selam olsun güzel ülkemin güzel insanlarına. Bugün sizlerle değineceğimiz konu internetin hayatımızdaki yeri, dijital reklamcılık ve web siteleri üzerine olacaktır. Ayrıca eğer ki vaktiniz kalırsa Kurumsal web sitesi Kurma konulu makalemizi de okursanız gerçekten memnun oluruz.

   İnternetin özellikle son yıllardaki hayatımızdaki yeri tartışılmaz derecede önemli bir hal almışken bende sizlere bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer interneti yapısal olarak incelerseniz birkaç ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve bu ilkelerin doğrultusunda geliştirildiğini rahatlıkla görebilirsiniz.

   Bu ilkeler: bilgiye her yerden, hızlı ve kolayca erişim sağlamaktır. Bu ana ilkeler internetin gelişimini destekleyen ve insanların gözünde internetin cazip bir teknoloji haline gelmesini sağlayan ilkelerdir. Eğer dikkat ederseniz örneğin mesela sosyal medyaya, akışlar her zaman insanların ilgisini çekmeye ve insanları sitede tutmaya yöneliktir. Ayrıca mobil web sitesi popüler arama motorlarından birisi olan Google’u incelerseniz göreceksiniz ki reklamalar sizin ilgi alanlarınıza göre otomatikman şekillendirilmektedir. Hepsi sizi daha uzun süre içeride tutmak içindir.

   İnsanlar interneti son günlerde oldukça yoğun bir şekilde birçok ihtiyaçları için kullanmaktadırlar. Bunları alışveriş yapmak, yiyecek-içecek siparişi vermek, diğer insanlarla sohbet etmek, yeni şeyler öğrenmek, gündemi takip etmek, borsa endekslerine göz atmak gibi normalde gerçek dünyada yapmış olduğumuz şeyleri artık internetten Mobilyacılar için site yapıyoruz. Az önce de bahsettiğim gibi bunun sebebi internetin kullanıcıyı içeride tutmayı hedefleyen politikası sayesinde çalışmasıdır.

  Eğer siz de internette bir yer edinmeyi düşünüyorsanız. Fakat bunun nasıl olacağı konusunda bir bilginiz yoksa doğru yerdesiniz. Bunun için öncelikle kendinize web tasarımı ile uğraşan bir firma bulmalısınız. Bunun için herhangi bir arama motorunda ufak bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

   Akabinde bu firmayla iletişime geçerek bir web sitesi yaptırmak istediğiniz belirtmelisiniz. Orada bulunan uzmanlar sizin için en uygun özellikleri belirleyerek sizlerin en çok işine yarayacak olan web sayfasını sizlere sağlayacaklardır.

   Web sitesi satın alırken mutlaka web sayfasının SEO uyumlu olduğundan emin olmalısınız. SEO arama motorlarının içerik değerlendirme standartlarına uygun bir web sitesi manasına gelmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder