4 Temmuz 2020 Cumartesi

Anadolu'ya yolculuk ve önemli rehberler

    Güzel devletimiz bulunduğu topraklar itibariyle oldukça önemli ve aynı zamanda değerli bir bölgededir. Herkesin de anladığına inandığım bir şekilde Anadolu’dan bahsediyorum sizlere. Anadolu tarih boyunca bulunduğu coğrafi konum, askerî açıdan stratejik öneme sahip bölgeleri, siyasi ve dini değeri açısından baktığımızda oldukça önemli bir bölgedir. Ayrıca bu makaleden sonra çifte minareli medrese olan makalemizi de okursanız gerçekten memnun olurum.

   Anadolu tarih boyunca iki kıtayı yani Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan bir geçiş noktası olması sebebiyle her daim önemli bir merkez olmuştur. Bu yüzden tarih boyunca farklı inanış biçimlerine sahip olan, topluluklarca defalarca kez işgal girişimlerine maruz kalmış ve zaman zaman da bu girişimler başarılı olsa da bir savaş Anadolu’nun kaderini belirlemiştir.

   Sayın dostlar sizlere tavsiyem eğer ki Anadolu’yu gezecekseniz yanınızda bir rehber bulundurmanızdır. Sizlere rehber olarak Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine bu numaradan ulaşabilirsiniz. 0533 517 98 59 Ayrıca internette bu rehbere Kars’ta gezilecek yerler başlığında görebilirsiniz.

   Bu savaş Türklere Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi olmakla beraber bu savaşla beraber Türkler akın akın Anadolu’ya göç etmeye başlamışlardır. Bu sebeple Türk tarihi açısından önemli olan bu olay her daim göz önünde bulundurulmalıdır Anadolu incelenirken.

   Malazgirt’ten sonra Türkler Anadolu’ya yerleşmeye başlamış ve bu süreç içerisinde önemli bir devlet olan Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur. Bu devlet Osmanlı İmparatorluğu’ndan önce bölgeyi yeniden yapılandırmış ve birçok ibadethane, medrese ve kervansaray gibi birçok topluma yararlı olan yapılar inşa ederek hem ticari manda hem de toplumsal manada birçok yararları olmuştur.

   Zamanla merkezi otoritenin zayıflaması, azınlık isyanları ve dış güçlerin baskıları sonucu zamanla Anadolu Selçuklu Devleti zayıflayarak yıkılmıştır ne yazık ki.  Akabinde kurulan Osmanlı Beyliği de çok kısa bir zaman diliminde bir beylik statüsünden bir imparatorluk statüsüne yükselerek çok kısa bir zaman zarfında olağanüstü bir büyüme göstermiştir ve Osmanlılar 600 yıl boyunca bu topraklar ve bu toprakların ötesinde hüküm sürmüşlerdir. 3 kıtada toprağı bulunan Osmanlılar eğer ki teknolojik gelişimleri ve ekonomiye yeterince ilgi gösterselerdi günümüzde muhtemelen hala ayaktaydılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder