6 Temmuz 2020 Pazartesi

web yazılımları ve arama motoru optimizasyonu

   Güneşin çatır çatır cildimizi yaktığı, sıcaktan her ne kadar baymışta olsak tam o anda kışın soğuğunu hatırlayarak şükrettiğimiz bir sıcak günden daha güzel ülkemin güzel insanlarına tüm iyi dileklerimi iletmek isterim. Bugün sizlere internetin hayatımızdaki yerine dair kendi çapımda bir şeyler öğretmeye çalışacağım. Bu makaleden sonra internet sitesi oluşturmak konulu makalemizi de okursanız oldukça memnun olurum.

   Günümüzde web teknolojileri sayesinde reklamcılık çok yeni bir anlayışa büründü. Bunun ana sebebi internetin yapısal ve işlevsel olarak en temel biriminin web sayfaları olmasıdır. Bu temel birimlerin ana amacı son kullanıcıların internet teknolojisinden yararlanabilmesini sağlamaktır.

   Bu web sayfaları sayesinde arka plandaki teknik altyapı maskelenir ve son kullanıcının hoşuna gidecek bir grafik tasarımıyla beraber web sitesi son kullanıcılara sunulmak üzere tasarlanır. Biz buna web tasarımı deriz.

   İnternetin şu denli popüler internet sitesi paketleri ve hayatımızın tam manasıyla vazgeçilmezlerinin arasına girdiği şu günlerde nasıl internetin varlığına inkâr edebiliriz ki. İnternet özellikle son yıllarda artık insanların normal şartlarda bireysel olarak gerçek dünyada halletmek zorunda olduğu neredeyse tüm işleri bir ekranın başından halledebilmeyi mümkün hale getirdi.

   İnsanlar şu içinde bulunduğumuz günlerde interneti alışveriş yapmak, eğlenmek, insanlarla sohbet etmek, bilgi edinmek, içerik üreticiliği yapmak gibi konular için oldukça aktif diyebileceğimiz bir biçimde kullanıyorlar. Bu sayede internet her daim aktif ve içerik bakımından zengin bir halde kalmak zorunda oluyor.

   İnternetin tasarımsal yapısını incelerseniz karşınıza birkaç ilkeden yola çıkılarak tasarlanmış bir sistem çıkar. Bunlar, bilgiye olabilecek en kısa sürede internet sitesi tasarımı olabilecek en çok yerden ve olabilecek en hızlı şekilde ulaşmak olarak üç ana kategoride incelenebilir.

   Bu ilkeler internetin ilk olarak ortaya çıktığı dönemden beridir benimsenmiş olup interneti 1980’lerden sonra internet servis sağlayıcıları tarafınca dünyaya yaymaya başlamışlardır.

   Bu yaygınlık ülkemizde 2010’lara geldiğimizde gözle görülür yani diğer bir değişle hissedilir hale gelmiştir. İnternetin en önemli yanı modern bir reklamcılık aracı olmasıdır. Gelenekselleşmiş olarak tabir ettiğim televizyon, dergi, radyo, pankart, gibi reklam araçlarına nazaran çok daha ucuz ve hazırlık süreci açısından bakılınca çok daha hızlı hazır olabilen web siteleri her açıdan avantajlıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder