2 Haziran 2020 Salı

Hayatımızın Merkezi İnternet ve Web Sitesi.

   İnsanlık tarihinin belki de en teknolojik çağlarını yaşadığımız şu günlerde hiç şüphesiz ki internet hayatımızın vazgeçilmezlerinden birisi haline geldi. Bu yaşantımızın her bir bölümünde değişikliklere neden olan bir olgu halini taşımaya başladı. Bunun en basit örneği en ufak bilgi ihtiyacımızda popüler bir arama motorunun web sitesine girerek sorgularda bulunmamızla desteklenebilir.  Benim bu gün değinmek istediğim konuysa reklamcılığın günümüzdeki durumu ve internet üstünde barınan web siteleridir. Daha önce de belirttiğim gibi artık her şey için interneti kullanıyoruz eğlenmek, bilgi edinmek, alışveriş yapmak ve daha niceleri.  Artık günümüzde televizyonlarda bile web sitelerinin reklamlarını görüyoruz. Reklamcılık yerini tamamıyla internete bırakmaya başladı desek pekte yanlış bir tutum sergilemeyiz muhtemelen. Örneğin bir firma sahibi olduğunuzu düşünelim firmanız vereceğiniz hizmet doğrultusunda tüm ihtiyaçları karşıladı ve çalışmaya hazır bir vaziyete geldi. Fakat bir problem var. Özenle seçilmiş konumlara rağmen müşteri sayısı beklenenin çok altında kaldı. Bunun ana sebebi daha önce de belirtmiş olduğum üzere insanların ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılar hale gelmeleridir. Bu tarz durumlar olumsuz gözükse bile bu durumun olumlu yanı insanların tek bir merkezden tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmasını lehimize çevirmenin mümkün olmasıdır. İnterneti incelediğimizde veri akışının web sayfaları üzerinden gerçekleştiğini görüyoruz ve bu bize “Neden bir web sitesi kurmayayım ki?” sorusunu sorduruyor. Bu ilk başta gereksiz bir harcama gibi dursa da aslında tek bir merkezden bulunabilirliğiniz demektir. Peki nasıl bir web sitesi yaptırabilirsiniz?

   Bir web sitesi yaptırmadan önce bir alan adına sahip olmanız gerekiyor. Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazdığınız www.google.com gibi adreslerdir. Bu adresler sizin dijital dünyadaki kimliğinizi oluşturur ve bu adres firmanızın adı, yaptığınız işi niteleyen bir sözcük grubu veya arzunuza göre daha farklı bir şey de olabilir. Eğer alan adını nasıl temin edeceğinizi bilmiyorsanız web tasarım hizmeti veren firmalarla iletişime geçerek bu alan adını temin etmelerini sağlayabilirsiniz.

   Bir web sitesi yaptırmaya karar verdiğinizde karşınıza uygun fiyatlı web sitesi, hazırkurumsal web sitesi, gibi ifadeler çıkar. Bu ifadelerden kendinize en uygun olanını bulmak istiyorsanız firmalarla iletişime geçerek teknik destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder