2 Haziran 2020 Salı

Nasıl Web Sitesi Alınır?

   Birçok insanın kafasından “Nasıl web sitesi aç”, “Hazır web sitesi nedir?”  “Nasıl internet sitesi kurmak?” gibi sorular geçiyor. Ben bugün bu makalede bu sorulara kendi çapımda cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle web sitesi nedir? Web siteleri genel ağ yani internet üstünde bulunan grafik ara birimi vasıtasıyla biz kullanıcılara veri akışı sunarak bizlerin veri ihtiyacımızı karşılayan genel ağ yapılarıdır. Fakat bu yapılar tek başına veri akışı için yeterli değillerdir. Arama motoru olarak adlandırdığımız bazı web siteleri diğer web sitelerine kendi veri tabanlarına kaydederek bu web siteleri düzenli bir veri kümesine çevirerek daha kolay ulaşılabilir hale getirirler.  Ayrıca web sitesi olarak nitelediğimiz yapıların adresleri normal şartlarda IP adreslerinden oluşurken, satın alabileceğiniz alan adları sayesinde sayısal ifadeler yerine yazı ifadelerle web sitelerine giriş yapılabilir. Alan adı web tarayıcısının adres satırına girilen websitesiadi.com gibi ifadelere verilen addır. Bu adlar sizin internetteki dijital kimliğinizi oluşturur ve bu dijital kimlik sizin internet alemindeki arama motoru sıralamanıza kadar etkileyecektir. Bu ad firmanızın adı, verdiğiniz hizmeti niteleyen birkaç sözcük veya arzunuza göre tamamen farklı bir şey de olabilir. Her halükarda alan adı kesinlikle gerekli bir olmazsa olmazdır.

   Peki nasıl bir web sitesi kurabiliriz? Bir web sitesi kurmadan önce bir alan adına sahip olmanız gerekir. Eğer alan adını nasıl satın alacağınız konusunda bilginiz yoksa web tasarım hizmete veren firmalarla iletişime geçerek bu konuda bilgi alabilirsiniz. Bu firmalar size birçok konuda yardımcı olacaktır.

   Bir diğer önemli konuysa SEO yani Türkçe karşılığı ile Arama Motoru Optimizasyonudur. Arama motoru optimizasyonu yaptırmış olduğunuz web sitesinin arama motorlarında üst sıralarında bulunarak web sitenizin kolayca erişilebilmesini sağlar. Bu işlem anahtar sözcükler olarak adlandırılan sözcükler vasıtasıyla arka plan linkleri verilerek sitenin arama motorları gözündeki değerinin arttırılmasıyla yapılmaktadır. Fakat bu işlem sırasında 3’ten fazla arka link verilmesi problem yaratacak ve yarardan çok zarar getirecektir. Dolayısıyla bu işleminden her işte olduğu gibi kendine has kuralları vardır. Ancak bu kurallar dikkate alındığı takdirde yarar getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder