18 Haziran 2020 Perşembe

Web Sitelerinin Lüksten Çok Zorunluluk Olması.

   Öyle bir çağa geldik ki artık neredeyse her işimizi internet sayesinde görür hale geldik. Bu durumun olumluluğu veya olumsuzluğu elbette ki bu makalenin konusu değil. Ben burada bugün sizlere interneti kullanarak nasıl reklam yapabileceğinizden ve web sitelerinin tam olarak ne olduğundan bahsedeceğim. Fakat en önce internetin popülerliğine bir değinelim.

   Örneğin internet sitesi kurmak gibi bir içerik aradığınızı düşünelim. İlk bakacağınız yer normal olarak internettir. Bunun ana sebebi internetin çok kolay ve devasa bir veri akışı sağlamasıdır. Elbette ki bunun sebebi arama motorlarıdır. Devasa veri yığınlarını içerik değerlendirme sistemlerine göre fitreden geçirdikten sonra, arınmış olarak karşınıza sunan arama motorları sayesinde temiz bir internet deneyimi yaşıyoruz.

   İnternet şu günlerde insanlar tarafından birçok şey için kullanılıyor, Bunları düşünürsek alışveriş yapmak, bilgi edinmek, sohbet etmek, müzik dinlemek ve bunun gibi. Bizi burada ilgilendiren konu bu bahsettiğim eylemlerin hepsinin bir içerik tüketim eylemi olmasıdır. Eğer bizler de içerik üreticiliği yaparsak bu ihtiyaca cevap vererek para kazanabiliriz.

   Bir örnek daha verelim. Emlak hizmeti aradığınızı varsayın. İlk bakacağınız yer ben eminim ki internettir. Bunun sebebiyse daha önce de belirttiğim gibi internetin çok kolay erişilebilir bir sistem olmasıdır.

   Peki, bundan nasıl para kazanacağız? Elbette web siteleriyle. Günümüzde herkesin web siteleri hakkında az da olsa bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum fakat her olasılığa karşı tekrar bir değinelim. Web siteleri internetin akışı üzerindeki sunucularda barınan hizmet verme amacı güden bir grafik ara yüzüdür. Teknik altyapının üstüne yerleşerek son kullanıcıya hitap eden bir deneyim sunarlar. Bu örneğin arama motorundan eriştiğiniz web sayfası gibi bir içerik olabilir. Fakat her nereden bakarsanız bakın günümüzde web siteleri bir lüksten ziyade zorunluluk haline geldi. Özellikle firma sahibiyseniz.

   Bir web sitesi ne işe yarar? Web siteleri siz firma sahipleriyle müşterileriniz arasında kurulmuş birer köprüdür. Web siteleri hem müşterilerle iletişiminizin güçlenmesini hem de müşteriler tarafından geri dönüş almanızı kolaylaştırır. Böylece müşterilerinizin memnuniyetini kolaylıkla öğrenmiş olursunuz. Ayrıca akıllıca dizayn edilmiş bir web sitesi bedavaya reklamınızın yapılmasını sağlayabilir. Bu firmanızdan hizmet alan kişilerin sizi çeşitli sosyal platformlarda veya başka yerlerde paylaşmasıyla olabilecek bir şeydir ve oldukça sık görülen bir tablodur.

   Siz de neden bugün Firmalar için site gibi bir içerik edinmiyorsunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder