14 Ağustos 2020 Cuma

Ahşaptan oyuncaklar

 

   Yeni bir makalemizden daha herkese merhabalar, bugün sizlerle beraber hayatımızdaki önemli iş sektörlerinden birisi olan petrokimya sanayinin ortaya çıkışından, öneminden ve zararlarından bahsettikten sonra çocuk sağlığına duyarlı organik ahşap çocuk oyuncaklarından bahsedeceğiz. Eğer ki bana destek olmak isterseniz benim doğal emzik zinciri gibi diğer makalelerimi de okuyarak bana destek olabilirsiniz.

   Konu petrokimya sanayi olduğunda elbette ki insanlığın var oluşundan beridir gelişimlerin kaynağı olan ihtiyaçlar söz konusu oluyor. 19 yüzyılın ortalarına doğru ortaya çıkan bu sektör insan nüfusundaki ciddi artıştan ötürü ortaya çıkan bir iş koludur. Artan insan nüfusuyla beraber doğal olarak artan insani ihtiyaçlar bu sektörün günümüzdeki haline gelişini temsil etmektedir. Bu sektörün kurulmasındaki temel amaç çok miktardaki ürünü hızlı ve seri bir şekilde üretip piyasa sunmaktır. Elbette ki böyle bir girişimde bulunmak istediğiniz zaman kuracağınız fabrikalar için iş gücü de gereklidir. Bu girişimden önce de var olan küçük çaplı atölyelerde çalışan iş gücü bu fabrika sahiplerinin vaatlerine dayanaraktan fabrikalara kaymıştır. Bu tecrübeli ve nitelikli diyebileceğimiz iş gücü sayesinde fabrikaların altyapısı oluşmuş olsa da hala oldukça az bir iş gücüne sahip olunduğunu da belirtmem gerekir. Bu yüzden yeni iş gücünün yetiştirilmesin de vakit aldığını söyleyebiliriz.

   Biz ana konumuza dönecek olursak bu sektörün günümüzdeki gerekliliği elbette ki tartışılmaz, fakat şu da bir gerçektir ki günümüzde bu sektörde yetki sahibi olan insanlar sırf üretim maliyetlerini düşürmek adına insan sağlığına zararlı malzemelerden üretim yapılmasına izin vermektedir ve buna bağlı olarak da her yıl binlerce insan hayatını kaybetmektedir.

   Bu tip bir senaryoda insanlar da doğal olarak sağlıklarını düşünerek insan sağlığına zararı olmayan organik malzemeleri kullanarak üretim yapmayı başlamışlardır yani yeni iş sektörleri kurulmuştur desek yeridir. Bu iş sektörlerin en çok bilinenleri organik kozmetik ürünleri veya sağlığa duyarlı bebek ürünleri gibi ürünlerdir. Bu ürünlerin ana çıkış noktası insan sağlığına duyarlı ürünler olduğundan dolayı her daim sektörde kalacakları bir gerçektir.  Bir diğer önemli konuda organik bebek ürünleri gibi çocuk oyuncaklarıdır.

   Yetişkin bireylerin bile bu denli sağlık açısından olumsuz etkilendiği bir dünyada yaşarken çocuklar için sağlıklarını göz önünde bulunduracak ürünlere de mutlaka ihtiyaç olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu ürünlerin ana malzemesi akça ağaç olup hiçbir suretle insan sağlığına zarar vermediği gibi ahşap malzemeden yapılması sebebiyle uzun ömürlü ve hafif olmasıyla rahatlıkla bir çocuğa teslim edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder