21 Ağustos 2020 Cuma

Ani tur ve gezi rehberi

 

Yeni bir yazımızdan daha herkese merhabalar, bugün sizlerle bizlerin yani Türklerin yüzyıllardan beri yaşadığı Anadolu topraklarına değinerek bu toprakların coğrafi, askeri ve manevi önemini açıklayacağız. Ayrıca bu makalemizden sonra eğer ki ani antik kenti'nde görülebilecek yerler olan makalemizi de okumanızı tavsiye ederim.

Anadolu birçok tarihi dönemde oldukça önemli bir bölge olmuş coğrafi konumu nedeniyle birçok kez göç almış ve bu olay tarih boyunca devam etmiştir. Anadolu’ya bakarsanız 3 kıtanın arasında yani doğusunda Asya, batısında Avrupa ve güney de de Ortadoğu ile bir köprü görevi görmektedir diyebiliriz açıkçası.

Tarih boyunca birçok kez defalarca göç almış ve almaya devam etmesinin doğal bir sonucu olarak toplumsal yapı tamamen karmakarışık bir hale gelmiştir ve dolayısıyla bu yüzden farklı farklı toplulukların farklı farklı gelenek, kültür ve ahlak yapılarının bu toplumlarının bir arada yaşayabilmesi için doğal bir gereksinim olan genel bir ahlak yapısının oluşturularak buna göre de bir hukuk sisteminin oluşturulması gereklidir.

Ayrıca eğer ki bir tur rehberine ihtiyacınız olursa sizlere tecrübesine ve bilgisine güvendiğim Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edeceğim. Kendisine bu 0533 517 98 59 numaradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca internette bu rehberi ani gezi rehberi başlığında görebilirsiniz.

Bu gereksinimin tarih boyunca Türklere kadar hiçbir devlet tarafından önemsenmemekle beraber bu halklar Bizans İmparatorluğu’nun zulmü altında yıllarca yaşamak zorunda kalmıştır. Bir dönem Türklerin Ermenileri katlettiği gibi çirkin iftiralar atılsa da şu da bir gerçektir ki Bizans İmparatorluğu gerçekten de böyle katliamlar yapmış, halklara zulüm etmek, halka ağır vergilerle boğuşmasına neden olmak gibi sayısız eziyeti halka reva görmüşlerdir.

Az önce bahsettiğim ahlaki yapılar için oluşturulacak olan genel ahlak yasası ancak Türklerin Anadolu’ya girişini temsil eden Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra olaylarla beraber getirilmiştir. Özellikle Türklerin Anadolu’da kurduğu iki devlete bakarsanız Anadolu Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu örneğin Anadolu halklarının gönlünü kervansaray, ahilik teşkilatı, çeşme, medrese gibi halkın yararına olduğunu söyleyebileceğimiz yapılar yaparak kazanmışlardır. Bu sayede Türkler bu ve bunun gibi girişimlerle Anadolu’ya kök salmışlardır. Bir başka makalede daha görüşmek üzere herkese iyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder