15 Ağustos 2020 Cumartesi

Organik çocuk oyuncakları ve akça ağaç

 

Yeni bir günde yeni bir makaleyle daha karşınızdayım, bugün sizlerle beraber hayatımızda önemli bir yer edinmiş olan sanayi sektörüne, insan sağlığının içinde bulunduğumuz çağ içinde korunmasına ve çocuklar için ahşap oyuncaklardan bahsetmek istiyorum. Bu makalemden sonra doğal emzik zinciri konulu makalemi de okursanız gerçekten memnun olurum.

Sanayi sektörü günümüzde seri ve hızlı üretim için kullanılan en önemli sektörlerdendir şüphesiz ki bunun ana sebebiyse fabrikalardır. Her şeyden önce 19. Yüzyıla bir gidelim. 19. Yüzyıla göz atarsak insan nüfusunun çok hızlı bir şekilde artmaya başladığını ve buna bağlı olarak da insanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda problemler yaşanmaya başladığını görüyoruz. Normal şartlarda insan nüfusunun bu kadar artmasından önce insanalar küçük işletmeler yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayabilirken bu durum daha sonra az önce bahsettiğimiz haline dönmüştür.

Bu yüzden sermaye sahipleri hem bu yeni ihtiyaçtan yararlanarak para kazanmak hem de problemi ortadan kaldırmak adına fabrikalaşama fikrini ortaya atmışlardır. Bu girişim sayesinde hem seri ve hızlı bir biçimde üretim yapılabilecek hem de bu ihtiyaç tam manasıyla karşılanacaktır, fakat burada problem şöyle ki bu proje için yeterince iş gücü olmamasıdır. Bunun için sermaye sahipleri bu iş gücünü üretmek için atölyelerden alınan iş gücünü kemik kadro haline getirerek yeni iş gücünü yetiştirmişlerdir. Şimdi asıl konumuza yani insan sağlığının önemine geçelim.

İçinde bulunduğumuz çağda insan sağlığını korumak oldukça zor bir hale gelmiştir. Bunun ana sebebi sermaye sahiplerinin daha fazla kar etmek amacıyla maliyetleri düşürmek için sağlığa zararlı maddelerden üretim yapılmasına izin vermektedirler. Bu yüzden her yıl binlerce insan hayatını kaybetmektedirler.

Bu yüzden şimdi sizlere organik bebek ürünleri gibi ahşap oyuncaklardan bahsedeceğim. Bu sayede sizin de çocuğunuza gönül rahatlığı ile teslim edebileceğiniz bir oyuncağa sahip olacaksınız. Bu oyuncaklar ham madde olarak akça ağaçtan yapılmış olduklarından insan sağlığına karşı hiçbir zarar teşkil etmezler.

İnsanlar son yıllarda organik malzemelerden ürünler üretmek ve bu problemlerin önüne geçmeye başlamıştır. Bu kurulan yeni şirket ve firmalar her ne kadar güzel bir niyetle bu işe girişmiş olsa da biz insanlar her daim bu konularda bilinçli olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder