6 Ağustos 2020 Perşembe

En iyi gezi ve tur rehberleri

Herkese yeni bir makaleden daha merhabalar, bugün sizlerle beraber tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve aynı zamanda biz Türklerin de üzerinde yaşadığı Anadolu topraklarına bir göz atacağız. Bundan hemen sonrada sizlere tur rehberlerinin gerekliliğine dair birkaç argüman sunarak sizlere profesyonel bir tur rehberi önerisinde bulunacağım. Eğer ki bu yazıdan sonra vaktiniz olursa sizlerden ricam ani antik kenti'nde görülebilecek yerler yazımızı da okumanızdır.

Anadolu daha önce de belirttiğimiz üzere birçok topluluk için tam manasıyla bir ev görevi görmüş olan önemli bir bölgedir. Bunun en temel sebebiyse coğrafi konumudur. Eğer konumuna bakarsanız doğusunda Asya, batısında Avrupa ve güneyinde de Ortadoğu’yu görürsünüz bu açıdan Anadolu bu üç bölge arasında önemli bir köprü görevi görmektedir.

Şimdi sizlere her bir gezinizde olması gerektiğinize inandığım tur rehberlerinden bahsedeceğim. Tur rehberlerinin bir gereksinim olmasının sebebi gezip görmek istediğiniz bölgeleri size tarihi açıdan anlatabilecek ve aynı zamanda yeme-içme-barınma gibi en temel ihtiyaçlarınızı hızlı bir şekilde karşılayacak şekilde size gerekli mekanları bulmakta yardımcı olacaklardır. Bu sayede bu tarz ihtiyaçlar için normalden daha fazla bir süre harcamanız yani işin doğrusu bilmediğiniz bir bölgede saatlerce uygun bir konum aramanız gerekmeyecektir. Rehber olarak sizlere hem bir yazar olan hem de tecrübeli bir rehber olan Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edeceğim. Ona ulaşmak için bu 0533 517 98 59 numaradan faydalanabileceğiniz gibi hakkında daha fazla bilgi edinmek için internette bir araştırma yaparsanız onu Kars’ta gezilecek yerler gibi başlıklarda görmeniz mümkündür.

Bu köprü görevi sayesinde Anadolu birçok kez dış göçler almış ve bunun sonucu olarak da bölgenin toplumsal yapısı sürekli değişmiştir. Anadolu’nun bir diğer özelliği de bu üç kıta arasındaki ticaretin önemli bir bölümünün üstünden geçmesidir. Bu sebeple tarihte birçok dönem önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuştur.

Anadolu’nun aldığı bu göçler toplumu karmakarışık bir yapıya büründürdüğünden dolayı zamanla bu farklı farklı toplumsal yapılar birbirleriyle anlaşmakta problemler yaşamaya başlamıştır ki bu kimi zaman ciddi derecede kanlı olaylara kadar varabildiğinden dolayı oldukça tehlikeli bir durumdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder