18 Ağustos 2020 Salı

Ani gezileri

 

Herkese yeni bir günden ve yeni bir makaleden daha merhabalar, bugün sizlerle beraber artık birçoğumuzun şu yaz günlerinde ihtiyacı olduğuna inandığım bir tatile ve bu tatil sırasında kesinlikle gerekli olduğuna inandığım tur rehberlerinin önemine değinelim istiyorum. Ayrıca bu yazımdan sonra vaktiniz olursa sizlerden ricam ani antik kenti'nde görülebilecek yerler makalemi de okuyarak bana destek olmanızdır.

Bildiğiniz üzere ülkemiz şartlarında her birimiz neredeyse tüm bir yıl boyunca hiç durmadan çalışıyoruz ki içerisinde bulunduğumuz şu sıcak yaz günlerinde her birimizin bir tatili hak ettiğini düşündüğümü sizlere bildirmek isterim. Fakat önemli olan şu ki bütün bir yıl boyunca çalışıp yorulduktan sonra bu tatil sırasında senenin yorgunluğunu atmalıyız. Şahsi olarak birçok insanda gördüğüm üzere tatil sırasında bile bir iş temposunun gerginliğine sahip birçok insan var ki bu tatile çıkmayı zanlımca tamamen anlamsız kılmaktadır. Zanlımca bunun en büyük nedeni genellikle bir tatile çıkıldığı zaman tatilin daha önce görülmemiş bir yere gitmek üzerine kurulu olmasından kaynaklandığıdır. Daha da açarsak bilmediğiniz bir bölgeye geziye çıkacağınız zaman doğal olarak bölgeyle alakalı hiçbir bilginiz olmayacak ve bu nedenden ötürü en temel ihtiyaçlarınız olarak niteleyebileceğimiz yemek yemek, bir konumda barınmak gibi ihtiyaçlarınızın karşılanabilmesi için böyle bir bölgede saatlerce uygun bir konum aramak zorunda kalabilirsiniz ki bu bir gezi sırasında bir iş gününün temposuna benzer bir gerginliğin oluşmasına neden olabilecek bir şeydir ki bu bir tatil sırasında ne son isteyeceğimiz şeydir elbette ki. Bu yüzden sizlere bir tur rehberinin gerekliliğinden bahsedeceğim. Bir tur rehberi doğal olarak gezi yapmakta olduğunuz bölgeyi çok iyi bildiği veya diğer bir tabirle size nazaran avcunun içi gibi bildiği için sizlerin bu ve bunun gibi ihtiyaçlarını karşılamak bir yana aynı zamanda sizlere geziye çıktığınız bölge hakkında da bilgiler verebilir. Aynı zamanda sizlere bölgede gezilip görülmesi gereken yerleri de gösterebileceğinden mütevellit her açıdan gezinizi daha keyifli hale getireceği bir gerçektir. Şimdi de en önemli konuya yani rehber seçimine geldik ki bu aşamada ben sizlere bu sektörde yıllardan beridir varlığını sürdüren profesyonel bir tur rehberine önermekten geri durmayacağım. Kendisi Sayın Bilal Çağatay Erentürk’tür. Kendisi daha önce de belirttiğim üzere uzun yıllardan beridir bu sektörde yer alan ve aynı zamanda yazar olan bir tur rehberidir. Kendisine ulaşmak için bu 0533 517 98 59 telefon numarasını kullanabilirsiniz. Ayrıca kendisi hakkında internette ufak bir araştırma yaptığınız takdirde Sayın Bilal Çağatay Erentürk’ü ani gezi rehberi gibi yerel başlıklar altında da görmeniz mümkündür.

Bugün sizlere bir tur rehberinin gerekliliğinden ve olası bir tatil senaryosunda karşılaşabileceğiniz can sıkıcı sorunlara bir tur rehberinin nasıl çözüm olabileceğinden bahsettim ki bu sayede daha iyi bir tatil deneyimi yaşayabilesiniz. Yeni bir makalede daha görüşmek üzere hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder