14 Ağustos 2020 Cuma

Site alın

 

Herkese yeni bir makalemizden daha merhabalar, bugün sizlerle beraber hayatımızda önemli bir yer edinmiş olan web teknolojilerinin önemine, internet reklamcılığının neden önemli olduğuna ve web tasarımcılarının internet dışındaki reklamcılık yöntemlerini neden geleneksel reklamcılık anlayışı olarak nitelediğine bir göz atacağız. Ayrıca bu yazımızdan sonra mobil web sitesi konulu makalemizi de okuyabilirsiniz.

Web teknolojileri ortaya çıktığı dönemden beridir her dönem önemli ve potansiyel vaat eden bir teknoloji olmuştur. Web teknolojilerinin önemin ana kaynağı her daim reklamcılık sektörü açısından değerinden kaynaklanmıştır.

Konu internet olduğunda eğer ki sosyal medya gibi platformları incelerseniz. Bu platformların kullanıcılar tarafından girilen içeriklerin yine Mobilyacılar için site kullanıcılar tarafından tüketilmesiyle bir döngü halinde çalışan veya diğer bir tabirle kendi kendisini ayakta tutan bir sistem olduğunu göreceksiniz elbette ki.

Burada en önemli nokta günümüzde internetteki birçok web sitesinin artık bu mantığa göre çalıştığıdır ki sosyal medyanın kullandığı algoritmalardan birisi olan kullanıcı verilerini toplayarak kullanıcılara ilgi alanlarına göre içerikler sunmasını sağlayan bu algoritma sayesinde reklamcılık eskisine nazaran çok daha kolay bir hale geldi.

İnternetin reklamcılık açısından cazip olmasının en temel sebebi aslına bakarsanız aktif olarak sahip olduğu kullanıcı kitlesi ve bu kullanıcı kitlesinin her geçen gün daha da artmasıdır ki bu sayede her geçen gün daha da popüler bir hale gelmiştir.

Web teknolojilerinin günümüzde reklamcılık Oteller için site açısından önemli olmasının en temel sebebi ise tabi ki de bu kullanıcı kitlesinden faydalanılarak yapılacak olan bir reklamın oldukça işlevsel olacağıdır ki internetin küresel bir iletişim aracı olduğunu düşünecek olursak bunun ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız elbette ki.

Biz web tasarımcıları içerisinde bulunduğumuz çağ içerisinde internet dışındaki reklamcılık yöntemlerini geleneksel reklamcılık yöntemleri olarak niteleriz ki bunun sebebi bu reklamcılık yöntemlerinin her açıdan web teknolojilerinden dezavantajlı olmasıdır.

Burada bahsettiğimiz dezavantaj geleneksel reklamcılık araçlarının yani televizyona reklam vermek, radyoya reklam vermek, dergiler için içerik hazırlamak, gazetelere köşe yazısı vermek, pankartlara afiş hazırlamak gibi yöntemlerdir ki bu yöntemlerin en temel dezavantajları internete oranla çok daha az insan kitlesine ulaşmasıyla beraber aynı zaman maliyet ve hazırlık süreci bakımından da oldukça dezavantajlı olmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder