19 Ağustos 2020 Çarşamba

ani gezisi

 

Yeni bir makalemizden daha tüm değerli okuyucularımıza merhabalar, bu makalemizde sizlerle beraber biz Türk toplumunun asırlardır yaşadığı topraklara yani Anadolu’nun önemine değinmekle beraber günümüzde hem turizm hem insanlar açısından oldukça önemli olan gezi rehberlerinin önemine değineceğiz. Ayrıca eğer ki vaktiniz kalırsa ani antik kenti'nde görülebilecek yerler makalemizi de okumanızı tavsiye ederim.

Anadolu elbette ki tarih boyunca birçok devlete yurt olmuş önemli bir bölgedir. Anadolu’nun en önemli özelliği elbette ki doğusunda Asya, batısında Avrupa ve son olarak da güneyinde Ortadoğu’yu barındıran önemli bir bölge olmasıdır. Bu bölgesel özelliği sayesinde tarih boyunca farklı farklı topluluklarca göçler almış ve doğal olarak da toplumsal olarak çok kültürlü bir yapıya bürünmüştür.

Şimdi sizlere her birimizin ihtiyaç duyabilmesinin mümkün olduğu tur rehberlerinden bahsedeceğim. Bir geziye çıktığınız takdirde ihtiyaç duyabileceğiniz bu rehberler siz her açıdan yardımcı olacaklardır. Bu rehberler arasında seçim yapmakla vakit kaybetmemeniz açısından profesyonel bir gezi rehberi olan Bilal Çağatay Erentürk’ü sizlere tavsiye etmekten geri durmayacağım. Ona 0533 517 98 59 bu numaradan ulaşmanız mümkündür. İnternette bu rehberi ani gezi rehberi başlığında görmeniz mümkündür.

Bu yapısal çeşitlilik sebebiyle farklı farklı toplumların bir arada yayabilmesi oldukça zor bir hale gelmiştir. Bu ortamda düzenin sağlanabilmesi için bu farklı farklı toplumların toplum yapılarından yola çıkılarak genel bir ahlak ve yönetim anlayışı oluşturulması gereklidir. Fakat maalesef ki Malazgirt Meydan Muharebesi’yle beraber Türklerin Anadolu’ya girişine kadar Anadolu bahsettiğimiz bu yönetim tarzına çok ters bir şekilde kelimenin tam manasıyla sömürülmüştür.

Bunun tarihteki en önemli örneği Bizans İmparatorluğu döneminde yapılan katliamlar, ağır vergiler, Ermeni katliamları gibi tarihte derin izler bırakan ve aynı zamanda Anadolu halklarının devletten tam manasıyla nefret etmesine neden olan olaylardır. Bu olaylardan sonra halkla devletin arası tamamen açılmıştır.

Bu noktadan sonra yönetim Türklere geçene kadar halkın arası tamamen açılmış olduğundan dolayı toplumsal yapı tamamen bozulmuştur. Yönetimin toplumsal açıdan Türklere geçmesi oldukça kolay olmuştu. Bunun sebebiyse yüzyıllarca ezilen halkın yeni bir yönetim anlayışını kolaylıkla benimseyebilecek olmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder