25 Ağustos 2020 Salı

Organik oyuncak

 

   Merhabalar, güzel bir günden daha herkese merhabalar. Her birimizin sağlık açısından tehlikede olduğu şu günlerde sizlere yeni bir içerik sunuyorum. Bugün sizlerle petrokimya sanayisinin insan sağlığına etkilerini, çocuk sağlının nasıl korunabileceğini ve son olarak çocuk sağlığına duyarlı olan ahşap oyuncaklardan bahsedeceğim. Ayrıca bu makaleden sonra doğal emzik zinciri konusuyla alakadar makalemizi de okuyabilirsiniz.

   Petrokimya sanayisi veya diğer adıyla endüstrisi her geçen gün daha da gelişmektedir ve bunu göz önünde bulundurduğumuzda bu sektörde sağlık açısından zararlı şeylerin yaşanması gayet doğal bir süreçtir. Bunun en önemli noktasıysa elbette ki üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla insan sağlığını bir hiçmiş gibi kullanıldığının kanıtıdır.

   Eğer ki dikkatinizi çektiyse özelikle son yıllarda başlayan organik ürün üretimi gibi konular ortaya çıkmıştır. Özellikle bebekler için üretilmiş ürünler, kozmetik sektörü gibi alanlarda oldukça yoğun bir biçimde bu tarz ürünlere rastlamaktayız. Bu ürünler aslına bakarsanız insanların bu sektöre karşı olan öfkesini temsil etmektedir. Öyle ki insan nüfusunun başka bir değişle arşa ulaştığı bir çağda çok ciddi üretim hızlarına ihtiyacımız varken bireysel kişilerin bile bu tarz üretimlere girişmesi büyük sektörün ne denli kötü bir duruma geldiğini göstermektedir.

   Böyle bir senaryoda doğal olarak insanlar bu tarz üreticilere karşı önlem almak durumundadır. Eğer ki bu dev sektörlerin bizlere karşı zararlı ürünler sunmasını istemiyorsak bu konularda bilgi edinmeli ve çevremizdeki insanları da daha bilinçli bir hale getirmeliyiz.

   Bir diğer önemli konumuz da elbette ki bu denli tehlikeli bir sektörde çocuk sağlığını korumaktır. Çocuklar yetişkin insanlara kıyasla doğal olarak çok daha zayıflardır. Bunun ana sebebi yetişkin olarak tabir ettiğimiz bireylerin gelişimini tamamlayarak olgun denilen canlı haline geçmesidir.

   Fakat çocuklar henüz bu aşamaya gelmediklerinden ötürü yetişkinlere kıyasla bağışıklık sistemleri zayıftır ve bu yüzden yetişkin bireylere oranla çok daha hassas davranılması gerekir. Bu noktada sizlere organik bebek ürünleri gibi ürünlerden bahsedeceğim.

   Bu ürünlerin ana ham maddesi akça ağaç olduğundan dolayı doğallığı sebebiyle sağlık açısından hiçbir zarar teşkil etmemektedir. İşin en güzel yanıysa ana maddenin ahşap olması sebebiyle çok uzun yıllar hiç zarar görmeden dayanabilmesidir. Siz de bu ürünlerden satın alarak rahatlıkla çocuklarınızın sağlığına uygun oyuncaklara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder