24 Ağustos 2020 Pazartesi

ani gezi rehberi 

 

   Değerli tüm okuyuculara tekrardan merhabalar, bugün sizlerle beraber tarihte uzun bir süre boyunca üzerinde yaşadığımız topraklar olan Anadolu topraklarına değinecek ve bu topraklarda toplumsal yapıları inceleyeceğiz. Ayrıca bu makaleden sonra ani antik kenti'nde görülebilecek yerler makalemizi de okursanız memnun oluruz.

   Anadolu tarih boyunca önemli bir kültür merkezi olmuş ve bu coğrafi konumundan kaynaklı bir olgudur. Bulunduğu yere yani doğusunda Asya, batısında Avrupa ve güneyinde Ortadoğu olmak üzere bu önemli bölgelere komşu olması sebebiyle tarih boyunca birçok göç kez göç almıştır. Böyle bir senaryoda doğal toplumsal yapı bakımından sürekli olarak değişen bir bölgede bu toplulukların bir arada yaşayabilmesi için doğal olarak genel bir ahlak yasasına dayalı bir toplumsal yönetim gerekmektedir.

   Böyle bir ihtiyaç ortadayken devletlerin bu ihtiyaca karşılık vermesini beklerken maalesef ki durum bunun tam tersi bir şekilde yaşanmaktadır. Anadolu’da Türklerin hükümranlığının başlayacağı dönemlerde özellikle Bizans İmparatorluğu döneminde toplumun yani halkın ihtiyaçları her daim göz ardı edilmiştir maalesef ki. Bunun en önemli örnekleri yapılan Ermeni katliamları, uygulanan ağır vergiler gibi olaylardır. Bu yapılanlardan sonra doğal olarak Anadolu halkları bu zulümden tam manasıyla bıkmışlardır. Bu yüzden aslına bakarsanız tarihimizde 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türklerin Anadolu’ya girişine baktığımızda savaşın askeri safhasının kazanılmasından sonra geri kalan “Anadolu’ya yerleşmek” fikri oldukça kolay olmuştur. Bunun sebebiyse Bizans yönetiminden bıkmış olan halkın tutumudur.

   Ayrıca sizlere Anadolu’muzu daha iyi anlayabilmek ve keyifli bir gezi yaşamak adına bir rehberi yani Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edeceğim. Kendine bu 0533 517 98 59 numaradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca internette yapmış olacağınız araştırmalarda bu rehberi ani gezi rehberi başlığında da görebilirsiniz.

   Böyle bir ortamda doğal olarak Türklerin Anadolu’ya yerleşmesi ve kültürlerini bu topraklara taşımaları kolay olmuştur. Burada önemli nokta elbette ki Türklerin kültür ve yönetim anlayışlarıdır. Orta Asya’dan beri getirmekte oldukları kültürel yapı, örf, adet ve nizami değerleri sayesinde Türkler Anadolu’ya gerekli olan düzeni getirmişlerdir.

   Her ne kadar Türklerin bu topraklarda kurduğu devletlerden olan Anadolu Selçuklu Devleti bir süre sonra merkezi otoritenin zayıflaması sonucu devletleri parçalanmış olsa da Türkler bu devletin yerine de kısa bir zamanda imparatorluk sıfatına ulaşacak olan Osmanlı Beyliğini kurmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder